Erkekler için hafızlık kursu

Erkekler için hafızlık kursu
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, erkek talebelere yönelik yaz dönemi hafızlık kursu başlattı.Yetişen hafız sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Sarimder Başkanı Ahmet Turan, kursa başlayan...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, erkek talebelere yönelik yaz dönemi hafızlık kursu başlattı.

Yetişen hafız sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Sarimder Başkanı Ahmet Turan, kursa başlayan talebelerin tüm giderlerinin ücretsiz olarak karşılanacağını dile getirdi. Sarimder misafirhanesi olarak kullanılan bina bünyesinde faaliyet gösteren hafızlık kursuna katılan talebelerin, barınma, beslenme, giyim giderleri ücretsiz olarak karşılanacak. Yatılı hafızlık kursuna, ortaokulda veya lisede okuyan her erkek başvurabilecek.

Erkekler için hafızlık kursunun yıllardır özlemi çekildiğini kaydeden Sarimder Başkanı Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, "girişimler yapılmasına rağmen sonuç alınamıyordu. Çekilen özlemi bu yıl açtığımız hafızlık kursuyla giderdik. Yıllardır çocuklarını Konya'ya ve çevre ilçelere gönderen aileler artık çocuklarına ilçemizde eğitim aldırabilecek. Sarimder'e ait daha önce kız öğrenciler için misafirhane olarak kullanılan 40 kişi kapasiteli Sarimder misafirhanesinde 20'e yakın erkek öğrenciye, Sarayönü Müftülüğü hafız hocaları nezaretinde yatılı hafızlık eğitimi imkanı sağladı. Öğrencilere yönelik barınma gıda, giyim gibi tüm giderler derneğimiz tarafından karşılanacak. Hafızlık yapmak isteyen öğrencilerimizin ortaokul 5-6-7, lise 9-10-11'nci sınıf seviyesinde olması gerekiyor. Kursumuz dün itibariyle başladı. Bir hafızlık için 3 yıl eğitim görmek gerekiyor. Bu yaz kursu bir hazırlık süreci olacak. Müracaatlar 0 543 930 28 62 numaralı telefona yapılabilir." dedi.