Erken alınmazsa yer kalmıyor

Erken alınmazsa yer kalmıyor
Trafikte güvenliği artırmak amacıyla yapılan araç muayeneleri için Ağustos ayının ikinci haftası Sarayönü'ne mobil vize istasyonu gelecek. Sarayönü'nde araçlarını muayene ettirecek olanlar için randevu sistemi açıldı. Randevu...

Trafikte güvenliği artırmak amacıyla yapılan araç muayeneleri için Ağustos ayının ikinci haftası Sarayönü'ne mobil vize istasyonu gelecek. Sarayönü'nde araçlarını muayene ettirecek olanlar için randevu sistemi açıldı. Randevu almak için erken davranmayan vatandaşlar, son günlere kaldığında sıra bulanıyor.

Periyodik Araç Muayenesi, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, Yola Elverişlilik Muayenesi, Tadilat sonrası muayene, Zorunlu Muayene ve Trafik Tescil işlemleri için gerekli olan tespitler için 10-11-12 Ağustos tarihlerinde buğday pazarı yanında kurulacak olan muayene istasyonu araz vizelerini yapacak.

Araç muayenelerinin randevu ile yapılmasından dolayı vatandaşların biran önce randevusunu alması gerekiyor. Randevu alma işlemini son günlere bırakanlar, randevular dolduğu için muayenesini yaptıramıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş açıklamasında, "Ağustos ayı araç muayenesi için buğday pazarı yanında kurulacak olan gezici araç muayene istasyonu, 10 Ağustos Perşembe ve 12 Ağustos Cumartesi günleri arası son muayeneleri gerçekleştirecek. Araç sahibi vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmadan araçlarını muayene ettirmesi gerekiyor. Aksi takdirde gecikme zammı uygulanacak. Gecikme zammı ise, her bir geciken ay başına %5 olarak uygulanacak. Muayenesini yaptırmayan vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirerek muayenelerini yaptırmaları menfaatlerine olacaktır. Ayrıca sürücülerimiz araçlarında reflektör, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, tescil ve trafik belgesi asılları, borcu yoktur yazısı, trafik sigortası, LPG var ise gaz sızdırmazlık belgesi, ilk yardım seti ve stepne bulundurmaları zorunludur" dedi.

Randevu nasıl alınır?

Artık muayeneler randevu sistemiyle yapıldığı için randevusunu erkenden almayanlara sıra kalmıyor. İnternet veya telefon ile randevusunu alan vatandaş sırası gelince gidip vizesini yaptırabilecek. Vatandaşlarımız 0 850 222 88 88 numaralı telefondan veya www.ubak.gov.tr adresinden randevusunu alabilir. Randevusu bulunmayan vatandaşlar, kesinlikle vize işlemlerinden faydalanamayacak. Araç sahibi vatandaşlarımızın gününü geçirmeden araçlarını muayene ettirmesi gerekiyor. Aksi takdirde gecikmeli yaptıracaklar için gecikme zammı uygulanacak.