Ertuğrul’da anma etkinliği hazırlıkları başladı

Ertuğrul’da anma etkinliği hazırlıkları başladı
Ertuğrul Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 17 Mayıs 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Büyük Çerkes Sürgününün anma programının hazırlıkları başladı.Hazırlıklarla ilgili olarak...

Ertuğrul Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 17 Mayıs 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Büyük Çerkes Sürgününün anma programının hazırlıkları başladı.

Hazırlıklarla ilgili olarak bilgi veren Ertuğrul Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Yıldız, yaptığı açıklamada, “Ertuğrul Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgünü anma programını her yıl düzenlemekteyiz. Geçen yıl 21 Mayıs 2019'da Büyük Sürgünün 155. yıl anısına mahallemiz köy konağında iftar programı, sürgünü anlatan sinevizyon gösterimi düzenledik. Programa Sarayönü protokolünden ve Konya'daki hemşehrilerimizden katılım sağlandı.” dedi.

SÜRGÜN ANISINA AĞAÇ DİKİLDİ

Yıldız, ağalandırma çalışmalarına da büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Bu sene 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgününün 156. Yılı anısına yapacağımız etkinlik için başlangıç olarak 14 Mart 2020'de mahallemiz içinde 1200 metrekarelik alana "Ertuğrul Derneği 21 Mayıs 1864 Ağaçlandırma Alanı" oluşturuldu. 156. yılı anısına 156 adet çam fidanı dikildi. Halkımızın yoğun talebi üzerine mahalle konağı çevresi de dahil olmak üzere isme özel toplam 350 adet çam fidanı daha toprakla buluştu. Ayrıca bu seneki etkinliğimiz için Afrika'da (Uganda) Kafkas şehitleri anısına açtıracağımız 2 adet su kuyusu için çalışmalara başlanmıştır. Sudan'da ise 400 kişilik iftar yemeği derneğimiz adına verilecektir.” şeklinde konuştu.

Anma etkinliği içeriğinden bahseden Yıldız, şunları söyledi: “Bu seneki 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgününün anma programı 17 Mayıs 2020 Pazar günü Ertuğrul Mahalle Konağında gerçekleştirilecektir. Program içeriğinde mahallemize iftar yemeği verilmesi, Afrika'daki su kuyusu ve iftar yemeklerinin kısa sinevizyon gösterimi ve günün anlam ve önemine bianen Kafkas Vakfı kurucularından yazar Mehdi Nüzhet Çetinbaş'ın konuşmacı olarak katılması yer almaktadır.”

Yıldız açıklamasının son bölümünde, “Yapılan her etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan başta dernek yönetimi olmak üzere, mahalle muhtarı ve heyetine, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen mahalle sakinlerine teşekkürü bir borç biliriz.” diye konuştu.