Esentepe Koleji Doğan Cüceloğlu’nu Konyalılarla Buluşturuyor

Esentepe Koleji Doğan Cüceloğlu’nu Konyalılarla Buluşturuyor
Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Esentepe Koleji’nin konuğu olarak Konya’ya geliyor. Kişisel gelişim konusunda çok sayıda eseri olan Cüceloğlu’nun 2 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’da vereceği konferansa öğrenciler ile öğrenci...

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Esentepe Koleji’nin konuğu olarak Konya’ya geliyor. Kişisel gelişim konusunda çok sayıda eseri olan Cüceloğlu’nun 2 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’da vereceği konferansa öğrenciler ile öğrenci velilerinin yanı sıra tüm Konyalılar katılabilecek. Selçuklu Kongre Merkezi - Anadolu Oditoryum Salonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek “Aile Üstüne Bir Sohbet” konulu konferansta Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu çocukların eğitiminde ailenin rolü ile ailelerin dikkat etmesi gereken hususlarda katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Sunumun yanı sıra soru-cevap kısmına da bulunacak konferansta Prof. Dr. Cüceloğlu’nun yanı sıra Polat Doğru da yer alacak.

Esentepe Koleji’nin eğitimi bir bütün olarak gören ve akademik başarının yanı sıra öğrencilerinin kişisel gelişimini ve derslerdeki başarı düzeyini yükseltirken hayata daha donanımlı atılmalarını da sağlamak için başlattığı konferans ve seminer etkinlikleri kapsamında ailelerin de çocuklarının eğitimine yapabilecekleri katkılar konusunda bilgilendirilmesi için programlar düzenleniyor. Okul, öğrenci, aile işbirliğini eğitimdeki başarının anahtarı olarak kabul eden Esentepe Koleji bu çerçevede bu işbirliğini bilimsel temellerde yükseltecek etkinliklere ve bilgi ve tecrübe paylaşımlarına verdiği önemi de düzenlediği ve seçkin konukların katıldığı programlarla gösteriyor. Bu çerçevede Esentepe Koleji tecrübe ve bilgi birikimi ile alanında kendini ispatlamış seçkin kadrosuyla öğrencilerine kaliteli ve nitelikli eğitim hizmeti vermenin yanı sıra düzenlediği seminerlerle hem kendi öğrencilerinin ailelerine hem de öğrencisi olmasa da Konya’da çocuk yetiştiren tüm ailelere sosyal konularda ücretsiz eğitim faaliyetlerine de devam ediyor. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini inşa ederken eğitimin aile tarafında da devam ettiği ve en önemli bacağının aile olması bilinciyle ticari kaygılardan uzak, kişiye özgü olmayan kurumsal kararlar alarak, disiplini sevgi ve saygı çerçevesinde oluşturarak, mutlu, başarılı, sosyal, kendine güvenen, dünya ile senkronize olabilen, kültürüne bağlı, muhakeme gücü yüksek bireylerin yetiştiği Esentepe Kolejinde evlatlarımızın aileleri de ihmal edilmiyor. Bu kapsamda “Eğitimin Merkezi Aile, çocuğun içinde yetiştiği aile ortamı sağlıklı ise o toplumun geleceği güven içindedir” diyen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’nun katılımıyla gerçekleşecek bir konferansı organize eden Esentepe Koleji tüm Konyalıları ücretsiz olarak düzenlenen programa davet ediyor. 2 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek program "Aile Üstüne Bir Sohbet" başlığıyla yapılacak ve çocukların eğitilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgiler aktarılacak.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır. Türkiye'de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır. 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde görev yapmıştır. 1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana babalara ve işadamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir.