Eşinize bunları söylerken bir daha düşünün!

Eşinize bunları söylerken bir daha düşünün!
Ankara’da yaşanan bir olayda, boşanma aşamasında kocasına küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddia edilen kadın haksız bulundu. Emsal niteliğindeki karara göre, eşine bu kelimeleri kullananlar artık haksız sayılacak

Ankara’da 2019 yılında M.S.A., karısına V.A'ya boşanma davası açtı. Dilekçesinde eşinin kendisine sürekli kilolu olduğunu belirterek duygusal şiddet uyguladığını iddia eden M.SA., karısından 30'ar bin lira maddi ve manevi tazminat istedi.

Avukatı aracılığıyla açtığı davada ayrıca eşinin davranışlarını cinsel isteksizliğe dönüştürdüğünü ileri süren M.S.A. evin maddi yükünü kendisinin üzerine bırakan karısının ev işleriyle ilgilenmediğini de dilekçesine ekledi. İddiaları kabul etmeyen kadın da kocasına dava açtı.

Kadın iddiaları yalandığını ve eşinin kendisinden habersiz kredi çektiğini, bu borcu ödemeye zorlandığını, haciz tehdidi altında huzurunun bozulduğunu anlattı.

Kadın ise 70 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat talep etti.

MAHKEME KADINI KUSURLU BULDU
Ankara 7. Aile Mahkemesi tarafların boşanmalarına karar verdi. Mahkeme kadını ise haksız buldu.

Mahkemenin kararında kadının kocasına kilolu olduğu gerekçesiyle küçük düşürücü ifadeler kullanması cinsel birliktelikten kaçınması nedeniyle kusurlu olduğu ifade edildi.

Mahkemenin kararına göre, kadın 5 bin lira manevi tazminata hükmedildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ