Eski bağlarda tapular sahiplerini buluyor

Eski bağlarda tapular sahiplerini buluyor
Sarayönü’nde eski bağlar mevkiinde yaşanan imar düzensizliği problemi, gerçekleştirilen 18 uygulaması ile giderildi. Kadastro parsellerinde gerçekleştirilen düzenleme ile arsaların tamamı yapılaşmaya uygun hale getirildi. Bunun...

Sarayönü’nde eski bağlar mevkiinde yaşanan imar düzensizliği problemi, gerçekleştirilen 18 uygulaması ile giderildi. Kadastro parsellerinde gerçekleştirilen düzenleme ile arsaların tamamı yapılaşmaya uygun hale getirildi. Bunun yanı sıra parsel sahipleri arasında yaşanan yol problemleri de giderilmiş oldu.

Sarayönü’nde Fatih Mahallesi sınırlarında bulunan eski bağlar mevkiinde Sarayönü Belediyesi tarafından 18 uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama ile yapılaşmaya uygun olmayan parseller yapılaşmaya uygun hale geldi.

Sarayönü Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mimar Necmettin Akmaz, yaptığı açıklamada, “Sarayönü Fatih mahallesi eski bağlar mevkiinde bulunan bölge 1977’de imar planına alınmıştı. Buna rağmen bugüne kadar imar uygulaması yapılmadığı için büyük sıkıntıların yaşandığı bölgede 3194 sayılı imar kanununun 18’nci maddesi gereğince imar uygulaması çalışmalarını yürüttük. Bu çalışma kapsamında 184 bin metrekare alanda düzenleme çalışmaları yapıldı. Bu çalışma sonucunda 187 adet parsel uygulamadan etkilendi.” dedi.

Eski bağların yapılaşmaya uygun hale getirildiğini kaydeden Akmaz, şöyle devam etti: “İmar düzenlemesiyle birlikte yapılaşmaya uygun olmayan kadastro parselleri yapılaşmaya uygun imar parsellerine dönüştürüldü. Yol terkleri yapılarak parsellerin yollara cepheleri oluşturuldu. Çalışmalarımız Temmuz ayında başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tapuları hak sahiplerine teslim etmeye başladık.”

Akmaz, bölgedeki parseller arasında özellikle yol sıkıntıları yaşandığını ifade ederek, “Bu çalışma ile birlikte eski bağlar mevkiinde yaşanan mağduriyetler ve sorunlar çözülmüş oldu. İmar uygulaması ile birlikte bölgeye gelen düzen ile eski bağların daha çok cazibe kazanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.