Esnaf Kefalet Genel Kurulu 28 Temmuz’da yapılacak

Esnaf Kefalet Genel Kurulu 28 Temmuz’da yapılacak
Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu 28 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden yapılan açıklamada, “Sarayönü Esnaf Kefalet Kooperatifimizin Genel...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu 28 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden yapılan açıklamada, “Sarayönü Esnaf Kefalet Kooperatifimizin Genel Kurulu 28.07.2021 Çarşamba günü yapılacak olup, genel kurulumuzun birlik beraberlik içinde geçmesini temenni eder, bütün siz değerli Sarayönülü esnaf ve sanatkârlarımızı aramızda görmekten onur duyarız.” denildi.

“Olcay Taş yeniden aday olacak”

Seçime sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperaatifi Başkanı ve Başkan Adayı Olcay Taş, “3 yıldır yürütmekte olduğumuz görevimize devam etme kararı aldık. Kendi dönemimizde yaklaşık olarak 200 esnafımız kredi kullandı. 8 milyon TL kredi kullandırdık. Sarayönü’nde ekonomik hayatın direği olan esnaflarımıza kapılarımızı hep açık tuttuk. Dar gün dostu olan kooperatifimiz, esnafımızla birlikte her geçen gün büyüyüp güçlenerek kesintisiz hizmet vermeye çalışan kooperatifler arasına girmiştir.” diye konuştu.

Görev süresi boyunca düstur edindiği “esnafın çözüm kapısı” olma anlayışını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirten Taş, “Görev süremiz boyunca bizlere gösterilen teveccühten dolayı tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızla bir ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Her zaman esnafımızın yanındayız.” dedi.

Kooperatifin kuruluş amacının yönetmeliklerle belirlendiğini ve bu çerçevenin dışına çıkılmasının da mümkün olmadığının altını çizen Başkan Taş, “Kooperatifimiz, belirli kural ve yönetmeliklere göre yönetilir. Kuruluş amacı da ortağı olan küçük esnaf ve sanatkara düşük faizli kredi kullanılmasına kefalet vermektir. Bu amaç dışında ki sosyal faaliyet tarzı iş ve işlemler, kooperatifimizin kuruluş ve hizmet felsefesine aykırı olduğu gibi kanunen de mümkün değildir. Bugün de aynı şekilde bu amaç doğrultusunda etkin, hızlı ve yerinde çözüm üreterek ortaklarının derdine derman olma çabası içinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tüm esnafları 28 Temmuz Çarşamba günü yapılacak olan genel kurula davet eden Başkan Taş,  “Genel kurulumuzun, esnaflarımıza ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.