Esnaf Kredi'de Taş dönemi

Esnaf Kredi'de Taş dönemi
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Ali Keleş'in görevi bırakmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Olcay Taş koltuğa oturdu.Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği’nde...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Ali Keleş'in görevi bırakmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Olcay Taş koltuğa oturdu.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği’nde geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda görevini bırakma kararı alan Başkan Ali Keleş'in yerine Olcay Taş seçildi.

İsmail Karataş'ın başkanlığında Hasan Koçaş ve Rıfat Yemenici'den oluşan divanın belirlenmesiyle başlayan genel kurula yeterli imza sayısının bulunmasıyla başlandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi gözetiminde yapılan genel kurulda, yönetim kurulu yıllık çalışma raporu, bilanço ve gelir-gider tabloları müzakere edilerek ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulunun ibrasının ardından merkez birlik tarafından hazırlanan kooperatif ana sözleşmesinin tamamı oylanarak tesciline ilişkin karar alındı. 2018 yılı tahmini bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda, yönetim ve denetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.

Yönetim ve denetim yeniden

Görüşmelerin ardından geçilen seçimde ise yeni yönetim ve denetim kurulu belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimde Olcay Taş, Hüsamettin Öcal ve Ahmet Göktürk oy birliğiyle yönetim kuruluna seçilirken, Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği yönetimini 3 yıllığına teslim almış oldular. Denetim kurulu seçiminde Mehmet Ceylan ve Ferhat Gezer 3 yıllığına göreve getirilirken, Bölge Birliği temsilciliğine ise Olcay Taş ve Hüsamettin Öcal seçildi.

Gayrimenkullerin satışı gündemde

Dilek ve temenniler bölümünde ise kooperatifin borcu ve avukatlardan kaynaklanana mağduriyetler dile getirildi. Kooperatifin 214 bin lira borcu bulunduğu buna karşılık olarak 400 bin lira civarında ise alacağı olduğu dile getirilirken, alacakların bir türlü tahsil edilmemesinden yakınıldı. Halk bankası tarafından devralınan birçok borçlu dosyasından banka alacağının tahsil edildiği, kooperatif komisyonunun kale alınmadığı ve birçok dosyanın avukatların elinde kaybolduğu belirtildi. Takip oranlarının %88 olduğu kooperatifte, borçların kapatılması için son çare olarak gayrimenkullerin satılması görüşü ortaya atılırken, bazı üyeler buna karşı çıktı.

Bazı üyeler ise borcunu ödedikleri halde mallarının üzerindeki rehinlerin kaldırılmadığını dile getirerek rehini uygulayan avukat ve bankayı bulamadıklarından da yakındı.

Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, odalar ve buna bağlı kuruluşlar siyasi bir merdiven değildir. Buralar şekil ve nam yapma yeri değildir. Seçilen kişinin elini taşın altına koyup özveriyle çalışması gerekiyor." dedi.

Etiketler :