Esnaf krediden faiz indirimi

Esnaf krediden faiz indirimi
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde faiz oranlarında indirime gidilerek kredi kullanmak isteyenlere büyük kolaylık sağlandı. Krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düştü....

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde faiz oranlarında indirime gidilerek kredi kullanmak isteyenlere büyük kolaylık sağlandı. Krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düştü. Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranının yüzde 2’den yüzde 1’e düşürülerek vadelerin uzatıldığını söyledi.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, kooperatif aracılığı ile esnafa verilen kredilerin faiz oranlarının düştüğünü açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak yıllardır esnaf ve sanatkarın finans kapısı olduklarını ifade eden Başkan Olcay Taş, “TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül'ün gayretli çalışmaları ve Hazine Maliye Bakanlığımız ve Halkbank Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde esnafımızın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düşmüştür. Ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranı yüzde 2’den yüzde 1’e düşmüştür. Kredi vadesi 1 yıldan 5 yıla kadar olarak belirlenmiştir. 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle Halkbank aracılığı ile kooperatifimizin kefaleti ile kullanılacak krediler için yapılan bu faiz indiriminin yanında gerek kooperatif kesintilerinde gerek Halkbank kesintilerinde de indirime gidilmiştir.” dedi.

Başkan Olcay Taş yapılan indirimlerle kredi maliyetlerinin önemli bir ölçüde aşağıya çekilmesinin sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, bu durumda yapılan bu yeni düzenlemelerin ekonomiye canlılık katacağını ifade etti. Başkan Taş, bu önemli gelişmelerin tüm esnaf ve sanatkarlar için hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, “Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin önemini artıran ve bu imkanların esnaf ve sanatkarlara sağlanmasında büyük katkıları bulunan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.