Esnaf krediden icra ikazı

Esnaf krediden icra ikazı
Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kredi borcunu ödemeyen esnaflara icra ikazında bulundu. Borcunu ödeme niyetinde olmayan esnaflara önce ihtar çekileceği, dönüş olmaması durumunda icra işlemlerinin başlatılacağı dile...

Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kredi borcunu ödemeyen esnaflara icra ikazında bulundu. Borcunu ödeme niyetinde olmayan esnaflara önce ihtar çekileceği, dönüş olmaması durumunda icra işlemlerinin başlatılacağı dile getirildi. Hazineden para gelmediği belirtilen açıklamada, yeni kredilerin ise kullandırılan kredilerden dönen ödemelerle verildiği dile getirildi.

Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kullandığı kredi borcunu ödemeyen esnaflara son uyarıda bulundu.

Sarayönü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, yaptığı açıklamada "Kooperatifimizin ciddi şekilde borcu ve bu borca karşılık da alacağı bulunuyor. Ödenmeyen ve takibe düşen borçlar yüzünden büyük sıkıntılar yapıyoruz. Kooperatifimize bu mağduriyetleri yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Ramazan ayı içerisinde kimseye bir şey demedik ama artık bu konuyu çözmemiz gerekiyor." dedi.

Taksit borcunu ödemeyen esnaflara ihtarname gönderileceğini anlatan Taş, "kredi borcunu ödemeyenlere gereğinden fazla müsamaha gösterdik. Yıllardır borcunu ödemeyenler var. Tüm evrakları hazırladık. İhtar çektikten sonra karşılık bulamazsak avukatlarımız tarafından icra işlemleri başlatılacak. Şu anda takip oranımız yüzde 84. Günü geçen ve ödenmesi gereken miktar yaklaşık 300 bin lira." şeklinde konuştu.

Dönen taksitlerle kredi kullandırabiliyoruz

Sıkıntılı bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Olcay Taş, şunları söyledi: "Şu anda banka kontrollü olarak kredi kullandırabiliyoruz. Hazineden para gelmediği için kredileri ancak dönüşlü olarak verebiliyoruz. Yani kredi çeken esnafların ödediği paralardan biriken miktar ile yeni kredi kullandırabiliyoruz. Ödemelerini yapmayan esnaflar, zor durumla olan ve krediye ihtiyaç duyan esnafların da hakkına giriyor. Kredi kullanacak esnaflarımızın mağdur olmamaları için kredi kullanan esnafların taksitlerini düzenli olarak ödemesi gerekiyor."