Esnaf müjdeli haberi bekliyor

Esnaf müjdeli haberi bekliyor
Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada ticari taşıma işleriyle uğraşan esnaflar için müjdeli haber, yeni yılla birlikte hayata geçme umuduyla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi yaptığı konuşmada, ticari taşıma işleriyle uğraşan esnaflara yönelik verdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi müjdesi, esnaflar arasında büyük sevinç yaratmıştı.

Konuşmada, aynı türdeki araçlarını yenileyen esnaflardan ÖTV alınmayacağı vurgulanmış, bu sözler esnaflar arasında umutla karşılanmıştı.

Ancak geçen 8 aylık süreçte müjdenin hayata geçirilmemesi, esnafları beklemeye sevk etti.

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, benzer bir uygulamanın 2016-2019 yılları arasında zaten yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Ancak, pandemi nedeniyle 2019 sonrasında esnafların maddi kayıplarının arttığını belirten Karataş, şu anda bu uygulamanın hayati önem taşıdığını ifade etti.

Karataş, "Esnafımız, 2016-2019 yılları arasında benzer bir uygulamadan bazı avantajlar elde edebildi. Ancak, pandemi süreci ile beraber yaşanan maddi sıkıntılar, yeni bir ÖTV indirimiyle rahatlamayı zorunlu kılıyor. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeli haberi dört gözle bekliyoruz. Bu uygulama, esnafımız için bir can simidi olacak" dedi.

Çoğu esnafın yaşından ötürü aracını yenilemek zorunda olduğunu belirten Karataş,

”Pandemi süreci, esnaflarımızın üzerine ek bir yük getirdi. Birçok esnaf, işlerin azalması ve kredi yükü altında zorlanıyor. Özellikle araçlarını yaşından ötürü değiştirmek zorunda kalanlar var. Ancak, mevcut durumda ÖTV indirimi olmazsa, yeni araç almak mümkün olmayacak. Bu da esnafımızın hizmet verme kabiliyetini sınırlayacak ve birçok esnaf kepenk indirmek zorunda kalabilir" dedi.