Esnaf müjdeli haberi bekliyor

Esnaf müjdeli haberi bekliyor
Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, Pandemi sürecinin sağlıklı bir şekilde atlatılması amacıyla her zaman esnaf ve sanatkarların...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, Pandemi sürecinin sağlıklı bir şekilde atlatılması amacıyla her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını aktardı.

Özellikle yeme-içme üzerine işletmesi bulunan esnafların dayanacak gücünün kalmadığını belirten Koçaş, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme süreci takviminde açılması planlanan ilk işletmeler yeme-içme üzerine kurulan işletmeler olmalıdır. Bu işletmelerimiz eleman masraflarını geçtim, faturalarını BAĞKUR primlerini yatıramaz duruma geldiler. Yapılan yardımlar bu işletmelerimizin masraflarının maalesef %10’unu ancak karşılıyor. En azından birer masa boşluk bırakılacak şekilde açılmasına izin çıkarsa, sosyal mesafe kuralı da rahatlıkla uygulanabilir.” diye konuştu.

Sektör batarsa toparlanması çok zor olur

Ciro kaybının çok yüksek olduğunu ve restoranların paket servisle hayatını sürdürmesinin mümkün olmadığını dile getiren Koçaş, “Özellikle küçük esnafa can suyu olacak bu destekler için çok teşekkür ediyoruz. Ancak sektörde faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli işletmelerin faaliyetlerini sürdürülebilmesi için ilk fırsatta açılması gerekiyor. Açılmazsa birçok esnafımız kepenk vurmak durumunda kalacaklar. Bu da sektörün iflasına sebep olur ve korkarım ki toparlanması neredeyse imkansız olur.” ifadelerini kullandı.