Esnaf Odası'na yetki güncellemesi

Esnaf Odası'na yetki güncellemesi
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yapılan yetki güncellemesi ile artık esnafların ilçede sicil vizesi yaptırmasına olanak sağlayacak. Daha önce Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde veya dönem dönem ilçeye gelen...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yapılan yetki güncellemesi ile artık esnafların ilçede sicil vizesi yaptırmasına olanak sağlayacak. Daha önce Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde veya dönem dönem ilçeye gelen sicil memurları tarafından yapılan sicil vizeleri, artık oda bünyesinde yapılabilecek.

Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş yaptığı açıklamada, “507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunun 118 inci maddesi gereğince uygulamaya konulan Esnaf ve Sanatkar Sicil Yönetmeliğinin, “Sicil Tasdiknamesi” başlıklı 11 inci maddesinde; meslek erbabına esnaf ve sanatkar işletmesinin sicile tescili halinde sicil tasdiknamesi verileceği ve bu belgenin verildiği tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacağı belirtilmiştir. Anlaşılacağı üzere, sicile tescilde Sicil Memurluğunca verilen sicil tasdiknamesi 5 yıl geçerlidir. 5 yılın sonunda veya sicile önceden kaydedilen hususlarda bu süreden daha önce bir değişikliğin olması durumunda sicil tasdiknamesinin ilgilisi tarafından sicil memuruna ibraz edilmesi ve sicil memurunun da belge üzerine ibraz tarihi itibari ile “Görülmüştür, değişikliklerle geçerlidir” açıklamasını yazarak, yeniden imza ve tarih atarak mühürlemesi gerekmektedir. “Sicil Vize işlemi” olarak adlandırılan bu işlem, 5 yıllık sürenin sonunda veya sicilde bir değişikliğin olması durumunda değişikliği takip eden on beş gün içinde yaptırılmadığı takdirde sicil tasdiknamesi geçersiz sayılacaktır. Artık esnaflarımızın Konya'ya gitmesine gerek kalmadan her işlemi burada yapabileceğiz.” dedi.