“Esnaf paketi bekliyoruz”

“Esnaf paketi bekliyoruz”
Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, 20 Kasım itibariyle başlamış olan pandemi kısıtlamalarıyla birlikte esnaf ve sanatkarın zorlu bir süreç yaşadığını hatırlatarak, hükümetten acil esnaf paketi beklediklerini söyledi.Esnafların...

Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, 20 Kasım itibariyle başlamış olan pandemi kısıtlamalarıyla birlikte esnaf ve sanatkarın zorlu bir süreç yaşadığını hatırlatarak, hükümetten acil esnaf paketi beklediklerini söyledi.

Esnafların çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Koçaş, “Kantinlerimiz, kırtasiyelerimiz ve fiziken açık fiilen kapalı olan kahvehane işletmecisi esnaflarımız, kıraathanelerimiz, hizmetleri yalnızca paket servisi ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe gibi işletmelerimiz zorlu bir süreç yaşadılar ve maalesef yaşamaya devam ediyorlar. Önümüz kış, çetin bir kış bizi bekliyor.” dedi.

Hükümet tarafından tedbirler alınmaması durumunda birçok esnafın batacağına vurgu yapan Koçaş, şunları söyledi:

“Esnaf paketinde olması elzem olan aylık nakdi yardımla birlikte hibe desteği, günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması, mücbir sebepten dolayı esnafımızın Bağ-Kur primlerinin devletimiz tarafından karşılanması, vergi muafiyetinin getirilmesi, enerji maliyetlerinin karşılanması, servis taşımacılığı Nace kodunda bulunan araçlara MTV muafiyeti gibi esnaf ve sanatkarımızı korumaya ve kollamaya yönelik adımların atılacağına inancımız tamdır.”