Esnafa 100 bin liraya kadar kredi

Esnafa 100 bin liraya kadar kredi
Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara sunulan düşük faizli kredilerin açık olduğunu söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini...

Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara sunulan düşük faizli kredilerin açık olduğunu söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini söyleyen Taş, "Kooperatifimiz esnafların kara gün dostudur. Bizim sunduğumuz imkanları hiç bir banka sunmaz. Esnaflarımız bunu bilerek bindiği dalı kesmesin." dedi.

Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, beş yıla kadar vade imkanıyla esnaflara 100 bin liraya kadar vade kullandırılabileceğini söyledi.

Hiç bir bankanın Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin sunduğu imkanları sunamayacağını vurgulayan Taş, yaptığı açıklamada, "Normalde bizim faiz oranımız yüzde 10. Fakat yüzde ellisi devlet destekli olduğu için esnaf ve sanatlarımızın ödediği yıllık faiz oranı yüzde 5. Bankalar ise yüzde 25'e kadar faiz uyguluyor şu anda. Amacına uygun kullanıldığında verdiğimiz krediler çok avantajlı." dedi.

Kara gün dostuyuz

Kooperatif olarak esnaf ve sanatkarlara ellerinden gelen kolaylığı sağladıklarını ifade eden Taş, “Kooperatifimiz üyelerine 5 yıl vadeli 1, 3, 6 ayda bir ödemeli 100 bin TL’ye kadar yıllık yüzde 5 faizle kredi kullandırabiliyor. Bu büyük bir fırsat. Ancak kredi kullanan üyelerimizin de bize yardımcı olması ve kredi borçlarını zamanında ödemeleri gerekiyor. Ödemeler düzenli yapılsa kooperatifimizin puanı yükselecek ve kullandırılan kredi miktarı 150 bin TL’ye kadar çıkabilecek. Bu kooperatif hepimizin. Esnaf ve sanatkarımızın kara gün dostu olan bu kurum kapanırsa esnafımız ihtiyacı olunca nereye başvuracak. Şimdilik biz elimizden geldiği kadarıyla idare etmeye çalışıyoruz ama bazı esnaflarımız iyi niyetimizi suistimal etmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Değeri kapanınca anlanır

Kooperatif olarak takip oranlarının yüzde 77 olduğunu belirten Olcay Taş, şunları söyledi: "Geçmiş yönetimlerin yaptıkları hatalardan dolayı bugün kooperatifimiz çok zor durumda. Bugün bizim dışarıda 400 bin lira civarında bir alacağımız var. Bu paralar gelmediği için borç yükünün altında eziliyoruz. Bu paranın yarısı bile gelse biz çok iyi yerlere geliriz. Artık kapanmamak için mücadele veriyoruz. Binamızı satma durumuna kadar geldik. Buranın değeri, kapandıktan sonra anlaşılır. Böyle bir kıymeti kaybetmemek için esnaflarımızın duyarlı olması gerekiyor."

Haber: Serhat ÇETİNKAYA