Esnafa “faiz indirimi” müjdesi

Esnafa “faiz indirimi” müjdesi
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Olcay Taş, Kredilerin faiz oranları yüzde 6'dan yüzde 4,5’e düştüğünü belirtti. Bloke kesintileri yüzde 3’ten yüzde 2’ye, masraf karşılığı yüzde 1,5’tan...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Olcay Taş, Kredilerin faiz oranları yüzde 6'dan yüzde 4,5’e düştüğünü belirtti. Bloke kesintileri yüzde 3’ten yüzde 2’ye, masraf karşılığı yüzde 1,5’tan yüzde 1,25’e indirildi. Hükümetin aldığı karar ile esnaf ve sanatkarlara verilecek hazine destekli kredilerin yüzde 4,5’e çekildiğini ifade eden Taş, “Ancak bu tarihten önce kredi kullananlar bu indirimden yararlanamıyor.” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnafın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları düşmesi hakkında bilgi veren Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş; “Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafımızın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları yüzde 6 ‘dan dan yüzde 4,5’e düştü. Bloke kesintileri yüzde 3’ten yüzde 2’ye, masraf karşılığı yüzde 1,5’tan yüzde 1,25’e indirildi.” dedi. 6 Ocak 2020’den itibaren kullandırılan kredilerde yüzde 4,5 olarak değiştirilip uygulamaya konulduğunu kaydeden Taş, “06.01.2020’den önce kullanılan kredilerin faiz oranları ise yüzde 6 olarak uygulanmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Faizler en düşük seviyede

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş; “Kooperatiflerimiz kefaletiyle esnaf ve sanatkarımıza kullandırılan kooperatif kredilerine tarihimizin en düşük kredi faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi faizlerindeki bu düşüş karşısında krediden yapılan kesintilerde de esnaf ve sanatkar lehine düzenleme yapılarak; krediden kesilen Bloke Sermaye Oranı’nın yüzde 3’ten, yüzde 2'ye, kooperatiflerimiz tarafından alınan Masraf Karşılığı tutarının da yüzde 1,50’den yüzde 1,25'e düşürülmesine karar verilmiştir. Bloke Sermaye Kesintisinin düşürülmesi ile kooperatiflerimizin gruplarında bir değişiklik olmaması için grup hesaplamalarında Bankaca değişikliğe gidilmesi sağlanacaktır. Kooperatif kredilerimizde yapılan bu iyileştirmeler için, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanımız Abdülkadir Akgül, Halk Bank Genel Müdürlüğümüz, Bölge Birliğimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.