Esnaf Kefalet'ten yapılandırma imkanı

Esnaf Kefalet'ten yapılandırma imkanı
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kooperatif ortağı esnafların takibe düşen kredilerine yönelik olarak getirilen yapılandırma imkanı duyurdu. Borçlarını yapılandırmak isteyen esnafların en geç 31 Ağustos...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kooperatif ortağı esnafların takibe düşen kredilerine yönelik olarak getirilen yapılandırma imkanı duyurdu. Borçlarını yapılandırmak isteyen esnafların en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları gerektiği bildirildi.

Sarayönü Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kredisini ödeyemeyen ilçe esnafına gerekli desteği vermek için yapılandırma kararı alındığını duyurdu.

Taş, borçlarını yapılandırmak isteyen esnafların en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taş, “Kredi borcu 30/06/2020 (bu tarih dahil) Haziran ayı son günü tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortaklarımızın 31/08/2020 mesai bitimine kadar kooperatifimize yazılı başvurmaları kaydıyla borçların yeniden yapılandırılmasına karar verilmiştir.” dedi.

Bu yapılandırmanın amacının borcunu ödeyemeyen esnafı rahatlatmak olduğunu ifade eden Taş, “Bu zorlu süreçte onların yanındayız. Sarayönü Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak tüm imkanlarımızı ortaklarımız için seferber ettik. Bu bağlamda 30 Haziran 2020 tarihi dahil kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvuru ve yapılandırma talebinde bulunmaları dahilinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına normal faiz işleterek tahsil edilecektir. Temerrüt faizleri tamamen silinecektir. İcraya intikal edenlerin icra masrafları ve avukat paraları ortaklar tarafından ödenecektir. Borcun 24 aya kadar taksitlendirme talebi edildiği halinde yıllık yüzde 10 faiz üzerinden 24 aylık eşit taksitler halinde yapılandırma yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

30 Haziran 2020 tarihinden sonra kooperatif takibine intikal eden kredi borçları yapılandırma kapsamı dışında tutulacak.