Esnafa kredi limiti 150 bin liraya çıktı

Esnafa kredi limiti 150 bin liraya çıktı
Sarayönü Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara sunulan düşük faizli kredi limitlerinin arttığını söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 150 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini...

Sarayönü Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara sunulan düşük faizli kredi limitlerinin arttığını söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 150 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini söyleyen Taş, “Kooperatifimiz esnafların kara gün dostudur. Bizim sunduğumuz imkânları hiç bir banka sunmaz. Esnaflarımız bunun bilincinde olarak bu kurumu korusunlar.” dedi.

Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, beş yıla kadar vade imkanıyla esnaflara 150 bin liraya kadar kredi kullandırılabileceğini söyledi.

Hiç bir bankanın Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sunduğu imkanları sunamayacağını vurgulayan Taş, yaptığı açıklamada, “Normalde bizim faiz oranımız yüzde 9. Fakat yüzde ellisi devlet destekli olduğu için esnaf ve sanatlarımızın ödediği yıllık faiz oranı yüzde 4,5. Bankalar ise yüzde 25’e kadar faiz uyguluyor şu anda. Amacına uygun kullanıldığında verdiğimiz krediler çok avantajlı.” dedi.

Çalışmalarımız meyvesini verdi.

Başkan Taş, takip oranlarını düşürmek ve ödemeleri düzene sokmak için yürüttükleri çalışmaların sonuç verdiğini dile getirerek şöyle konuştu.

“Kredi limitimiz 150 bin liraya çıktı. Kooperatifimizi 9’ncu seviyeden 5’ci seviyeye kadar yükselttik. Dördüncü aydan günümüze kadar 5 milyon kredi kullandırıldık. Hazine desteği ile pandemi döneminde esnafa can simidi olduk. Şu anda ipoteksiz ve bir kefille 25 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz. İpoteksiz ve iki kefille ise 60 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz. İki kefil bir ipotekle ise 150 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz.”

Masraflar azaldı.

Kooperatifin seviyesi yükseldikten sonra bazı masrafların ortadan kalktığına dikkat çeken Taş, “Artık ipoteği kendimiz alabildiğimiz için kullandırdığımız kredilerde ekspertiz masrafı ortadan kalktı. Eskisine oranla kesintiler de düştü. Dolayısıyla şu anda esnaflara daha avantajlı ayda 4,5 faizle kredi veriyoruz. Diğer bankaların faizlerinin tavan yaptığı bir dönemde esnaflarımızın yanındayız.” diye konuştu.

Taş, göreve geldikleri günden beri 8 milyon kredi kullandırdıklarını ve bu yılsonuna kadar 10 milyon lirayı bulmayı hedeflediklerini ifade etti.

Etiketler :