“Esnafımızın faaliyetleri acilen normalleştirilsin”

“Esnafımızın faaliyetleri acilen normalleştirilsin”
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, kademeli normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.Konya’nın çok yüksek riskli iller arasında bulunmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Koçaş, yaptığı...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, kademeli normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya’nın çok yüksek riskli iller arasında bulunmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Koçaş, yaptığı açıklamada, “Hepimizin bildiği gibi, tüm dünya ile birlikte ülkemiz de pandemi ile mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor. Bir yılı geçen bu mücadele sürecinde, 1 Mart itibariyle ülkemizde ‘kademeli normalleşme’ dönemine geçildi. Bu dönemde maalesef şehrimiz, kısıtlamaların esnetileceği belirtilen düşük ve orta riskli şehirler arasında değil, vaka sayısının yüksek olduğu yüksek riskli şehirler arasında yer alıyor.

Ancak, ilçemizde 2 hafta öncesine kadar vaka sayısı sıfıra yakın bir düzeyde ilerliyordu. Biz, Sarayönü olarak kurallara oldukça dikkat ediyoruz. Gerek vatandaşlarımız gerek kamu görevlilerimiz gerek esnaflarımız bu hususta oldukça özenli. Kurallara riayet ediliyor.”

“İflasın eşiğine geldiler”

Özellikle kahvehane, lokanta ve restoran sahibi esnaflarımızın dayanacak gücünün kalmadığını belirten Koçaş, şöyle devam etti:

“Nasıl il il koronavirüs haritası yayınlandı ise ilçe ilçe de yayınlanmasını talep ediyoruz. Şehir merkezi kırmızı renkte görünürken, bizde geçen hafta görülen vakalar dışında vaka sayısı neredeyse sıfıra yakındı. Esnafımızın durumu gerçekten çok kötü. Bu tarihten itibaren hizmet sektöründe lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, pastane, düğün salonu, spor salonu vb. işyerlerinin metrekare baz alınarak, seyreltilmiş olarak HES kodu ile müşteri alabilmelerini talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili taleplerimizi KONESOB başkanlığı ve valiliğimize taşıyacağız. Her zaman esnafımızın yanındayız, esnaflarımızla bir aradayız.”