Esnafın Ramazan beklentisi boşa çıktı!

Esnafın Ramazan beklentisi boşa çıktı!
Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar, esnafı memnun etmedi. Ramazana kadar sadece 10 gün açık kalacaklarını söyleyen esnaf temsilcileri, “İşletmelerimiz Ramazan ayında da yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeliydi,...

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar, esnafı memnun etmedi. Ramazana kadar sadece 10 gün açık kalacaklarını söyleyen esnaf temsilcileri, “İşletmelerimiz Ramazan ayında da yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeliydi, beklediğimiz olmadı” dedi

Mart ayının son kabine toplantısı sonrası  ‘Kademeli Normalleşme’ dönemi ile birlikte artan vakalar sonrası yeni tedbir kararları alındı.

 

Ramazan ayı yine yasaklar ayı olacak

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinliklerin gerçekleştirilmeyeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: “Ramazan ayı boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak. Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlanacak.

Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek ve nakdi yardım yapılacak.”

 

 “Açıklanan kararlardan memnun değiliz”

Kabine toplantısı sonrasında umdukları açıklamayı duyamadıklarını aktaran Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, bekledikleri kararın bu olmadığını söyledi.

Ramazan ayına kadar 10 gün açık kalacaklarını, Ramazan'da 1 ay yeniden sadece paket servise geçileceğini belirten Karamercan, şunları kaydetti: “Dükkânlarımızın Ramazan ayında da açık kalması gerekirdi. Hafta sonları çıkarılırsa 10 gün sadece dükkânlarımızı açabileceğiz.

Kısa çalışma ödeneği de bitti. İşveren ve işçi nasıl geçinecek? Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerekir. Desteklerin artırılması şart. Esnafın ayakta duracak hali kalmadı. Ramazan Bayramı sonrasında da artık normal düzene geçmek gerekir.”