Esnaflara kredi desteği

Esnaflara kredi desteği
Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara düşük faizli kredi desteği sunulduğunu söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini...

Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, esnaflara düşük faizli kredi desteği sunulduğunu söyledi. Kooperatif aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini söyleyen Taş, “Kooperatifimiz esnafların kara gün dostudur. Bizim sunduğumuz imkanları hiç bir banka sunmaz.” dedi.

Sarayönü Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Olcay Taş, dört yıla kadar vade imkanıyla esnaflara 100 bin liraya kadar vade kullandırılabileceğini söyledi.

Hiç bir bankanın Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sunduğu imkanları sunamayacağını vurgulayan Taş, yaptığı açıklamada, “Normalde bizim faiz oranımız yüzde 16. Fakat yüzde ellisi devlet destekli olduğu için esnaf ve sanatlarımızın ödediği yıllık faiz oranı yüzde 8. Bankalar ise yüzde 25’e kadar faiz uyguluyor şu anda. Amacına uygun kullanıldığında verdiğimiz krediler çok avantajlı.” dedi.

Kara gün dostuyuz

Kooperatif olarak esnaf ve sanatkarlara ellerinden gelen kolaylığı sağladıklarını ifade eden Taş, “Kooperatifimiz üyelerine 4 yıl vadeli 1, 3, 6 ayda bir ödemeli 100 bin TL’ye kadar yıllık yüzde 8 faizle kredi kullandırabiliyor. Bu büyük bir fırsat. Ancak kredi kullanan üyelerimizin de bize yardımcı olması ve kredi borçlarını zamanında ödemeleri gerekiyor. Ödemeler düzenli yapılsa kooperatifimizin puanı yükselecek ve kullandırılan kredi miktarı 150 bin TL’ye kadar çıkabilecek. Bu kooperatif hepimizin.” şeklinde konuştu.

Esnaflarımızı bekliyoruz

İhtiyacı olan ve şartları tutan tüm esnaflara kredi kullandırabileceklerini kaydeden Taş, şunları söyledi: "dört yıl vade ve yüzde sekiz faiz oranı ile üyelerimiz bizden 100 bin liralık kredi çektiği zaman ellerine net 93 bin 900 lira geçiyor. 6 bin 100 lira kesintilere giderken ödeme toplamı ise 124 bin lirayı buluyor. Taksitler üçer ay ara ile ödendiğinde 8 bin 794 liradan başlıyor. Taksit tutarlar vade sonu yaklaştıkça 6 bin 500 liraya kadar düşüyor."