Esnaflarda TOKİ yoğunluğu

Esnaflarda TOKİ yoğunluğu
Sarayönü'nde teslimatı gerçekleştirilen 3. Etap TOKİ konutlarının ekstra işleri ilçe esnaflarının yüzünü güldürdü. İlçede PVC, sıhhi tesisat, doğalgaz, hırdavat, alçı, boya, mobilya gibi sektörlerde canlılık yaşanıyor....

Sarayönü'nde teslimatı gerçekleştirilen 3. Etap TOKİ konutlarının ekstra işleri ilçe esnaflarının yüzünü güldürdü. İlçede PVC, sıhhi tesisat, doğalgaz, hırdavat, alçı, boya, mobilya gibi sektörlerde canlılık yaşanıyor. Esnaflar yoğunluktan memnun olduklarını dile getirirken, vatandaşlar tarafından yaptırılan işler ekonomik krizin yaşandığı şu dönemlerde esnaflara can suyu oldu.

Sarayönü'nde 883 konuttan oluşan 3. Etap TOKİ konutlarının teslimatının ardından daire sahipleri, dairelerinde hummalı bir çalışma başlattı. Daire sahipleri evlerini daha kullanılabilir hale getirmek için yaklaşık 15-20 bin lira gibi bir masrafa daha girerken, bu durum esnaflara olumlu şekilde yansıdı. Bazı vatandaşlar yeni evine yeni eşyalar alırken, bazı vatandaşlar vestiyer banyo dolabı, mutfak dolabı gibi mobilyalar yaptırıyor. 2+1 daire sahiplerinin çok büyük bir kısmı Amerikan mutfak tarzında yapılan mutfak ve salonun arasını kapatmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Yine birçok vatandaş balkonunu PVC ile kapatmayı planlarken, korniş takma işleri de bir koldan devam ediyor. Yine banyolarına duşakabin yaptıran vatandaşlar, sıcak su ihtiyacı için de doğalgazlı şofben taktırıyor.

Bu işler ise ilçede PVC, sıhhi tesisat, doğalgaz, hırdavat, alçı, boya, mobilya gibi sektörleri canlandırdı. Yine uygun aracı bulunanlar ev taşıma işleri için araçlarını tahsis ederken, birçok esnaf, bu durumdan olumlu şekilde etkilendi. Sarayönü'ndeki esnafların elinde oluşan iş yoğunluğunun yanı sıra Konya'dan da birçok esnaf Sarayönü'nün bu yoğunluğundan faydalanıyor.

TOKİ konutlarının ilçe ekonomisine olumlu bir katkı sağladığını belirten esnaflar, yaptıkları açıklamada, "3. Etap TOKİ konutları gerçekten çok büyük bir proje. 883 tane daire var ve bu dairelerin hepsinde yapılacak işler var. İş yoğunluğumuz çok güzel. Yoğunluğa yetişemiyoruz. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmeye çalışsak da işin durumuna göre bir iki hafta sonrasına gün veriyoruz. Bu yoğunluk uzunca bir süre devam eder. Bizim yetişemediğimiz yerlerde Konya'dan gelen esnaf arkadaşlarda buranın işlerinden nasipleniyor. Yapılan işlerin hemen hemen her sektöre faydası var. Bu iş yoğunluğundan çok memnunuz. Aylardır ekonomik krizden bunalmıştık. Şükür bu şekilde işlerimiz açıldı. Rahat bir nefes aldık." şeklinde konuştu.