'Ette de tanzim satış istiyoruz'

'Ette de tanzim satış istiyoruz'
Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Domates, biber geçicidir, önemli olan ete tanzim satış getirin. Esnafımız, sanatkarlarımız şu an Bağ-Kur parasını ödeyemiyor, SSK’sını, vergisini ödeyemiyor” dedi.Türkiye...

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Domates, biber geçicidir, önemli olan ete tanzim satış getirin. Esnafımız, sanatkarlarımız şu an Bağ-Kur parasını ödeyemiyor, SSK’sını, vergisini ödeyemiyor” dedi.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, yaptığı açıklamada esnafın yaşadığı sıkıntılar ile ilgili devletin alacağı tedbirler ile ilgili önerilerde bulundu.

Çeşitli illerde açılan tanzim satış noktalarına değinen Karamercan, “Domates, biber geçicidir, önemli olan ete tanzim satış getirin” dedi. “Esnafımız, sanatkarlarımız şu an Bağ-Kur parasını ödeyemiyor, SSK’sını, vergisini ödeyemiyor. Devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan indirim bekliyoruz” diyen Karamercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanında tanzim satışların yanına hem bakliyat, en önemlisi de eti koysunlar. Yani devletimiz ette de tanzim satışı başlatsın. Hem lokantacılarımız, hem de diğer esnafımız hem daha güzel yemek yapar hem de daha ucuza satarlar. En güzel, başta ette başlaması lazımdı. Domates, biber gelip geçer. Et önemli. Şimdi bir aile evine et almaya çalıştığı zaman 45 lira et. Lokantacı 43’e et alıyor. O da kıyma et. Bunun bonfilesi var, bifteği var. 50-55-60 liraya kadar çıkıyor çeşidine göre.

Mayıs, Haziran gibi, düğün sezonu da açıldığı zaman et fiyatlarında aşırı bir yükselme olacak. Piyasanın durgunluğundan dolayı et tüketimi şu an yavaş . Elde mal çok şu an. Besiciler Et Balık’a hayvan kestirmek için sıra aldığı zaman 1,54 aya gün veriliyor. Ama fiyatlar yüksek. Et fiyatları yükselmeden ette de tanzimin acilen yapılması lazım.”