Evcekaya'da alkol yasaklandı

Evcekaya'da alkol yasaklandı
Sarayönü'nde vatandaşların şikayetleri ve yaşanan olumsuz davranışlar nedeniyle Evcekaya mevkiinde alkol kullanımı yasaklandı.Yaklaşık iki aydır İlçe Emniyet Amirliği ekipleri Evcekaya bölgesinde alkol kullanımına izin vermezken,...

Sarayönü'nde vatandaşların şikayetleri ve yaşanan olumsuz davranışlar nedeniyle Evcekaya mevkiinde alkol kullanımı yasaklandı.

Yaklaşık iki aydır İlçe Emniyet Amirliği ekipleri Evcekaya bölgesinde alkol kullanımına izin vermezken, bölgede alkol alanlara cezai işlem uygulanıyor.

Yasaklamadan dolayı memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, yaptıkları açıklamada, "Ailelerimizle pikniğe gidemiyorduk. Çocuklarımızı götüremiyorduk. Çocuklarımız burada ne yapıyorlar diye sorduğu zaman izah edemiyorduk. Gençleri ve çocukları özendiren bir durum vardı ortada. Uygunsuz görüntülerle karşı karşıya kalabiliyorduk. Bağıranlar, küfürlü konuşanlar oluyordu. Ağaçların içerisinde uygun hareketler yapılıyordu. Alkol kullanımının yasaklanması bizi çok memnun etti. İlla alkol alacaklarsa gitsinler göz önünde olmayan uzak bir yer alsınlar." dedi.

Emniyete teşekkür ettiklerini belirten vatandaşlar, "Alkol alanlar bile çocuklarını oraya pikniğe götüremiyordu. Orada bir sürü park bahçe yapıldı. Düğünler yapılıyor. Gençlerin ahlakını bozan bir açık hava meyhanesi gibiydi Evcekaya. Sarayönü'nde insanların gidebileceği neresi var sanki. Biz bundan sonra gidip orada rahatça mangalımızı yapıp güzel zaman geçirebileceğiz." şeklinde konuştu.

Konu hakkında ilçe emniyet amirliğinden alınan bilgide ise park, bahçe, sokaklarda ve araç içerisinde alkol almanın kesinlikle yasak olduğu, bu şekilde alkol alanlara cezai işlem uygulanacağı belirtilerek vatandaşlarında ihbarda bulunabileceği ifade edildi.