Evcekaya'ya meteoroloji istasyonu kurulacak

Evcekaya'ya meteoroloji istasyonu kurulacak
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe merkezine bir meteoroloji istasyonu kurulacağını bildirdi.Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe merkezine bir meteoroloji istasyonu kurulacağını bildirdi.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz beyi ziyaretimizde ilçemizde Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarını değerlendirdik. Bu değerlendirme esnasında ilçemizde bir meteoroloji istasyonu bulunmadığını gündeme getirdik. Aynı zamanda meteorolojiden sorumlu olan Ali Rıza Diniz bey ilçeye bir meteoroloji istasyonu kurulmasının yerinde olacağını söyledi. Bu görüşmemizin ardından talebimizi bölge müdürlüğüne ilettik. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü konunun uygunluğunu belirten cevap yazısını tarafımıza gönderdi. Bu konuda gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Sarayönü bir meteoroloji istasyonu bulunmamasının büyük eksiklik oluşturduğunu ifade eden Başkan Solak, şunları söyledi: "ilçemizin tarım ve hayvancılık bölgesi olması nedeniyle meteoroloji istasyonunun büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Uzun yılların yağış ortalamaları alınabilir. Bunun yanında anlık bilgiler alınarak vatandaşlar bilgilendirilebilir. Bu istasyonun en kısa sürede yapılması için çaba göstereceğiz."