Evde eğitim bir ay uzatıldı

Evde eğitim bir ay uzatıldı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, uzaktan eğitimin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 25 Mart’ta yaptığı açıklama ile uzaktan eğitim süresinin...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, uzaktan eğitimin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 25 Mart’ta yaptığı açıklama ile uzaktan eğitim süresinin uzatıldığını kaydeden Şişman, “Corona virüs nedeniyle okullarımız tatile girdiği yönünde algı yanlıştır. Biz sadece ara verdik. Eğitim bir süreliğine internet ve televizyon üzerinden veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin, çocuklarınızın da konuyu böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden, arkadaşlarından geri kalmasınlar.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, internet ve televizyon üzerinden belirlenen program dahilinde verilen eğitimlere öğrencilerin aksatmadan devam etmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Ev ortamında öğrencilerimiz dikkatini toplamakta veya motive olmakta zorlanabilirler. Öğrencilerimizin derslerine devam etmesi konusunda velilerimizin de azami özen göstermesi gerekiyor. Bu süreçte öğrencilerimizin eğitimiyle ilgili bazı kayıplar, eksikler olabilir. Bakanlığımız gerekli telafilerle eksikleri giderecektir.

Sayın Bakanımız Ziya Selçuk bu konuda, “İlk hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. Bu uzaktan eğitim kısmının dışında da en kısa süre içerisinde yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Telafinin ne zaman, nasıl olacağı Bilim Kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili. Bütün bu çalışmalara baktığımızda, eğitimde elbette kayıplar, eksikler olacaktır. Fakat bütün vatandaşlarımızın, anne babaların müsterih olmasını isterim. Çocuklarınızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması ve telafisi, sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız. Hiçbir şekilde bir eksik bırakmadan, bu bir maraton koşusudur, bu yolculuğu, koşuyu yürüteceğiz. Kimsenin gereğini yapacağımızdan hiçbir endişesi olmasın.” şeklinde gerekli açıklamaları yapmıştır.”