Kısa çalışma ödeneği başvuruları başladı

Kısa çalışma ödeneği başvuruları başladı
Yeni tip Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşlara yapılan "evde kal" çağrısı Sarayönü’nde kısmen etkili oldu.Bazı ilçe sakinleri, yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak evde kalırken, bazı vatandaşlar...

Yeni tip Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşlara yapılan "evde kal" çağrısı Sarayönü’nde kısmen etkili oldu.

Bazı ilçe sakinleri, yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak evde kalırken, bazı vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden dışarı çıkmayı tercih etti. Kovid-19 önlemleri nedeniyle hafta boyu kısmen sakin geçti. Gençlerin “evde kal” çağrısına daha çok kulak verdiği dikkat çekerken çarşıya çıkan insanların çoğunluğunun orta yaş üzeri olduğu görüldü.

Sakin olan ilçe merkezinde birçok işyeri genelgeye uyarak işletmelerini kapatırken, açık olan dükkanlarda da az sayıda müşterinin bulunduğu görüldü. Marketlerde ise aksine bir yoğunluk kaydedildi.

65 yaş ve üstü vatandaşlar için uygulamaya geçen sokağa çıkma yasağına rağmen, yaşlı bazı vatandaşların dışarıya çıkmaya devam etmesi dikkati çekti.

Sarayönü otogarında minibüslerin sefer sayıları ve yolcu yoğunluğunda azalma yaşandı. Tedbir olarak sefer saatlerinin arası uzatıldı.