Evinde bu çiçeği yetiştirenlere hastalık uğramıyor

Evinde bu çiçeği yetiştirenlere hastalık uğramıyor
Çiçeklerin evlerimize ve yaşam alanlarımıza güzellikler getirmesinin yanı sıra, sağlığımız üzerindeki etkileri de saymakla bitmiyor. Bir çiçeğin de insanı hastalıklara karşı adeta kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı. İşte o mucize çiçek…

Vücudunuzun en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de temiz hava. Çevre kirliliğinin yanı sıra evinizde kullandığınız temizlik malzemeleri, odanızın havasını toksik hale getirebiliyor. Uzmanlar bu durumu evde yetiştirilebilecek bitkilerle hafifletmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Oda bitkileri, verdikleri oksijen sayesinde kimyasal maddelerin neden olabileceği solunum yolu ve nörolojik problemler ve kansere sebep olan zararlı partiküllerin önüne geçmekte etkili oluyor. Tavşankulağı çiçeği de bu bitkilerden biri. Tavşankulağı çiçeğinin bakterileri emerek hastalıkları önlediği bildirildi.

Uzmanlar, bu özel çiçeği evinde yetiştirenlerin, hastalıklara karşı adeta bir kalkan oluşturduğunu savunuyor. Bakımı da oldukça kolay olan bu çiçeğin hava temizleyici özelliklerine dikkat çeken uzmanlar, Tavşankulağı çiçeğini evde yetiştirmenin faydalarını sıraladı.

İşte Tavşankulağı çiçeğinin bilinen yararları…
En dikkat çekici yanlarından biri, havadaki zararlı bakterileri emerek hastalıkların önüne geçebilmeleridir. Gerçekten de bir hastalık kalkanıdırlar.

Evinize ya da bahçenize doğal bir dokunuş katmak ve aynı zamanda hastalıklardan korunmak istiyorsanız, tavşankulağı bitkisi ideal bir seçimdir.
Hava temizleyici özellikleriyle bilinen bu bitki, az güneş ışığıyla yetinebilir ve yoğun bakım gerektirmez.

Ancak, tavşankulağı bitkisini aşırı sulamak kök çürümesine yol açabilir, bu yüzden sulama konusunda ölçülü olmak önemlidir.

Eğer yapraklar solgun ve mat bir görünüm alıyorsa, bitkinin suya ihtiyacı olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu mucizevi bitki aynı zamanda kabızlık sorununu çözer, bağırsak parazitlerini temizler ve adet düzenleyici etkiye sahiptir.

Kaynak:HABER MERKEZİ