Evler en geç haziranda teslim

Evler en geç haziranda teslim
Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında çalışmalar sona erdi. Toplam 45 bloktan oluşan 3’ncü etap Toki konutlarında binaların yapımı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar tamamlandı. Mobilya montajları, doğalgaz...

Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında çalışmalar sona erdi. Toplam 45 bloktan oluşan 3’ncü etap Toki konutlarında binaların yapımı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar tamamlandı. Mobilya montajları, doğalgaz çalışmaları ve çeşitli ince işler de bitirildi. Mart ayının son haftasında TOKİ tarafından geçici kabul gerçekleştirildi. TOKİ tespit ettiği aksaklıkların giderilmesi için yüklenici firmaya en fazla üç ay süre tanıdı. Eksiklerin tamamlanmasının ardından site yönetimi oluşturularak daireler sahiplerine teslim edilecek. Yüklenici firma yetkilileri üç aya kalmadan eksiklerin tamamlanarak dairelerin hak sahiplerine verileceğini duyurdu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü’ne yaptırılan 883 konutun inşaat çalışmaları tamamlandı. 2017 yılının Mart ayında gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, 45 bloktan oluşan projenin yapımı sona erdi.

Proje kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edildi. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edildi. İntek yapı tarafından inşa edilen 3’ncü Etap TOKİ konularının, en geç Haziran ayı sonunda  hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Dairelerin teslim edilmesi vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Yapım çalışmaları sona erdi

İntek Yapı Koordinatörü Muammer Sırrı Bilgiç, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Altyapı, çevre aydınlatma, doğalgaz, binaların dış cepheleri, boya gibi çalışmalar tamamlandı. Binaların içerisindeki montaj çalışmaları, cami, sosyal teslisler, ticarethaneler ve çevre düzenleme çalışmaları da sona erdi.” dedi.

En fazla üç ay

Konutların hak sahiplerine teslim zamanı ile ilgili bilgi de veren Bilgiç, “Mart ayının son haftasında TOKİ tarafından geçici kabul gerçekleştirildi. Görülen eksikliklerin giderilmesi için üç ay süre tanındı. Geçici kabul eksiklerinin tamamlanmasının ardından site yönetimi oluşturularak daireler hak sahiplerine teslim edilecek. Şu anda resmi işlemler, kontroller yapılıyor ve tespit edilen eksiklikler gideriliyor. Haziran ayı sonunda normal süreç sonlanıyor ama biz daha erken vermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.