Evlerde Ramazan hazırlığı

Evlerde Ramazan hazırlığı
Ramazan ayının arifesine gelinirken evlerdeki Ramazan hazırlıkları da hızlandı. Ramazan hazırlıklarını sürdüren kadınlar, koronavirüs salgını nedeniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi komşularıyla bir araya gelerek yardımlaşma...

Ramazan ayının arifesine gelinirken evlerdeki Ramazan hazırlıkları da hızlandı. Ramazan hazırlıklarını sürdüren kadınlar, koronavirüs salgını nedeniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi komşularıyla bir araya gelerek yardımlaşma ile yufka ve erişte yapamasa da evlerinde kendi imkanlarıyla hazırlıklarını sürdürüyor. Hünerli eller yufka ve erişteleri Ramazan ayına ulaştırmanın telaşını yaşıyor.

Ramazan'a sayılı günler kala evlerdeki Ramazan hazırlıkları da hız kazanmaya başladı. Bir taraftan hazır gıda alışverişlerini tamamlamaya çalışan vatandaşlar, diğer taraftan da Ramazan'da özel olarak tüketecekleri erişte ve yufka gibi gıda ürünlerini hazırlamaya koyuldu.

Her yıl komşuların veya akrabaların bir araya gelen ev hanımlarının yardımlaşma ile yaptığı yufka ve erişte hazırlıkları bu yıl virüs salgının darbesini yedi. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte sosyal mesafe ve karantina nedeniyle ev hanımları bireysel olarak erişte ve yufka yapımı için kolları sıvadı.

Hünerli eller, geleneksel Ramazan hazırlıklarından biri olan ve sahur ile iftar sofralarını süsleyecek lezzetli böreklerin yapımında kullanılmak amacıyla, kuru yufka yapımına başladı. Türk mutfağında önemli bir yer tutan ev işi unlu mamuller, Sarayönü merkezde yaşayan ev kadınlarınca Ramazan ayı öncesinde hazırlanıyor.

Bu yıl yardımlaşma yok

Sarayönülü kadınlar, Ramazana kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "İftar ve sahur hazırlıklarını sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda yardımlaşarak işlerimizi hem hızlı hem de kolayca tamamlıyorduk. Bu yıl virüs salgını nedeniyle ne yazık ki yardımlaşma için bir araya gelemiyoruz. Onun yerine herkes evinde bireysel olarak yapabildiğince hazırlığını yapıyor. Ramazan ayının bir tadı ve neşesi de bu yardımlaşma ile yaptığımız hazırlıklarda. Bu yıl Ramazan hazırlıkları çok buruk geçiyor. Yine de Ramazan orucuyla iftar ve sahurlarda tatlılar, yemekler ve börekler yapabilmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hamur işi yemekler hem uygun hem de tok tutuyor. Ayrıca uygun koşullarda uzun süre muhafaza edilebiliyor." şeklinde konuştu.