Evlilik kredisinde detaylar belli oldu

Evlilik kredisinde detaylar belli oldu
İktidarın evlilik hazırlığında olan gençlere verileceğini duyurduğu 150 bin liralık evlilik kredisinin detayları belli oldu. Kredinin ayrıntılarını AKP Grup Başkanvekili ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta açıkladı. İşte 2023 yılı evlilik kredisinin detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayı başında yeni evlenecek çiftlere uygun fiyatla evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamasından sonra faizsiz evlilik kredisinin şartları araştırılmaya başlandı.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler heyecanla beklenen evlilik kredisine çevrildi. 150 bin liralık kredisinin başvuru şartları, taksit imkanı ve kimlere öncelikli verileceği gibi ayrıntılar AKP Grup Başkanvekili ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta tarafından açıklandı.

Düzenlemeye göre gelin ve damat adaylarına 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin lira kredi verilecek. Geri ödemesi ise 4 yılda yapılacak.

İLK OLARAK 4 İLDE BAŞLAYACAK

Uygulama ilk olarak pilot bölge seçilen depremden etkilenen illerde yapılacak. Daha sonra Türkiye genelinde uygulanılacak. Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya pilot bölge olarak belirlendi.

Fon'un kredi miktarı her yıl artırılacak. Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından gelecek mevcut gelirlerin yüzde 20'sinin de fona aktarılması planlanıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gençlerin gelişimlerine destek vermeyi amaçlayan projede başvurular internet üzerinden yapılabilecek, şartlar dijitalde yayınlanacak.

Uygulama kapsamına gerek görülürse 4 il dışında depremde hasar gören diğer illerinde eklenebileceğini belirten Usta “İlin yaş sınırlarını proje kapsamında değerlendirecek, yaş sınırı o yüzden koymadık” dedi.

FONA BAĞIŞ DA KABUL EDİLECEK!

Fon'a nakdi bağışların da kabul edilebileceğini söyleyen Usta, vergiler ve harçlar noktasında da istisnaların olacağını açıkladı.

“İlk evlilikler önceliğimiz” diyen Usta, Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir” diyerek değişikliklerin olabileceği sinyalini de verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :