Eylül meclisinde yoğun gündem

Eylül meclisinde yoğun gündem
Sarayönü Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını Perşembe günü gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yedi gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Gündemin ilk maddesinde 2021 yılı...

Sarayönü Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını Perşembe günü gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yedi gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ilk maddesinde 2021 yılı gelir ve gider bütçesinin oluşturulması için meclis konuyu plan ve bütçe komisyonuna sevk etti. İkinci gündem maddesinde imar plan değişikliği konusu görüşüldü. Ladik mahallesinde jandarma karakolu yapılması planlanan alanın konut alanından askeri alana dönüştürülmesine karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesinde kamulaştırma kanununa göre taşınmasın devri konusu görüşüldü. Beşgöz’de yapımı devam eden millet bahçesi projesinin bitişiğinde yer alan eski balık havuzlarının bulunduğu alanın TİGEM’den Sarayönü Belediyesine devredilmesi için karar alındı.

Gündemin dördüncü maddesinde taşınmaz şartlı bağışı talebi görüşüldü. Kurşunlu mahallesinde saplık evi yapılması şartı ile bir vatandaştan tarafından bağışlanmak istenen arsanın belediyeye bağışı kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde yine bir imar plan değişikliği görüşüldü. Ladik mahallesinde bulunan imar planında konut alanında yer alan parsellerde mevcut binaların zemin katının ticari amaçla kullanılabilmesi için ticaret alanına çevrilmesine karar verildi.

Gündemin altıncı maddesinde Evcekaya’da taşınmaz alımına ilişkin karar alındı. Son gündem maddesinde ise Güneş Enerjisi Santrali için gerekli olan kredi talebinin yenilenmesi konusuna karar verildi.

mersin escort bayan