FAİLİ MEÇHUL DE KONYA BAŞARISI

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın göreve başlamasının üzerinden iki ay geçti. Hayırlı olsun ziyaretleri devam ederken Aydın, iki aylık süre sonunda hem teşkilatını, hem de şehri tanıdığına kanaat getirerek basınla buluşma toplantısı düzenledi.

Aslında birçok ilçesi şehir nüfusuna yakın Konya Emniyet Müdürlüğü gibi bir teşkilatın başında bulunan bir kişinin, çok kısa sayılabilecek iki aylık sürenin sonunda basının karşısına çıkması doğrusu cesaretten ziyarete bir tecrübenin işareti gibiydi.

Basın toplantısında edindiğim ilk izlenim Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nden Konya Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Mustafa Aydın’ın Konya ekibinde yer alan şube müdürleriyle sanki yıllardır berabermiş gibi tutum ve davranış içinde olması basın toplantısında edindiğim ilk izlenim olarak dikkatimi çekti.

Basın mensuplarının soruları karşısında zaman zaman ilgili şube müdürlerine bilgiyi teyit ettirmesindeki beden dili rahatlığı da dikkatimi çekti.

Direk olarak oturan polisle değil, sahada olan polisle çalışmayı sevdiğini söyledi. Yani çeşitli mazeretlerle içerde görev alma isteğinde bulunan polise ilk mesajını verdi. Belki de personeline ‘Bir torpil bulup bana bu şekilde gelmeyin’ demek istedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, mültecilerle ilgili bir konuyu da bu toplantıda aydınlattı.

Ne konuşuluyordu?

Özellikle şehrimizde yaşayan Suriyelilerin hep olay çıkardığı, şehrin kalabalık noktalarında toplumu rahatsız ettiği sohbetleri yapılıyordu.

Bu soru sorulunca, Konya da yaşayan mülteci sayısının 180 bin civarında olduğunu, bunların suça karışma oranının ise işlenen suçlar içesinde yüzde 1 dahi olmadığını açıkladı.

Trafik konusunda da vatandaşları kuralları uymaya çağırdı. Kırmızı ışık ihlali, hız sınırı aşma, alkollü araç kullanımı gibi ihlallerin toplumu rahatsız ettiğini vurguladı.

Aydın Müdürün “Emniyet teşkilatı olarak uyuşturucu ile mücadele ediliyor. Ancak bu mücadelede özellikle anne ve babalar ile toplumun da duyarlı olması gerekir” mesajı da toplantının en önemli konularından biri olarak değerlendirilir.

Çünkü uyuşturucu kullanım yaşı yetişkinlerden ziyade ortaokul çağına kadar düşmeye başladı.

Hepimizin zaman, zaman konusu gündem olduğunda süslü sözlerle ‘Geleceğimiz gençlerimiz’ dediğimizi, ancak, geleceğimize sahip çıkma yönünde “Ne me lazımcı” olduğumuzu itiraf etsek yanılmamış olurum.

Onun için sayın müdürün bu mesajı geleceğimiz için çok önemli. Aydın Müdüre Konya’daki görevi için tekrar hayırlı olsun temennimizi iletiyoruz.

Bugün yazımızın başlığını ‘FAİLİ MEÇHUL DE KONYA BAŞARISI’ olarak verdik. Çünkü Konya dışındaki Kayseri ve Afyon dahil bir çok ilden faili meçhul dosyası çözüm için Konya Emniyetine geliyor.

Görevde başarının sırrını sormadım.

Ama her halde Konya Asayiş Şubesi’nin başarısı başka illerden gelen dosyalarda yazıyordur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi