Fark ödeme müracaatlarında son gün

Fark ödeme müracaatlarında son gün
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında müracaat tarihleri konusunda çiftçileri uyardı. Müracaatlar için son günün bugün olduğu belirtilen açıklamada, müracaatta...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında müracaat tarihleri konusunda çiftçileri uyardı. Müracaatlar için son günün bugün olduğu belirtilen açıklamada, müracaatta bulunmayan çiftçilerin bir an önce müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerektiği vurgulandı.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğe göre Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği ile ilave sözleşmeli üretim desteği anılan tebliğ hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. 2018 yılı ürünlerinde fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; dane mısır için 3 krş, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf için 5 krş, kuru fasulye, mercimek ve nuhut için 50 krş olarak belirlenmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde sürdü: “2018 yılında bahsedilen ürünleri üreterek satan çiftçilerimizin fark ödemeleri desteğinden faydalanabilmeleri için İlçe Müdürlüğümüze son başvuru tarihi olarak belirlenen tarih, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 Nisan 2019 Salı günü. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir."