FARKLI BİR VALİ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı’nın “Sayın Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’ın Değerlendirme Toplantısı’na katılırmısınız” davetine (Bizim için haber değeri var) düşüncesiyle ‘Evet’ diyerek Meram Belediyesi’nin yeniden hizmete kazandırdığı Tantavi Kültür Merkezi’ne gittik.

Tamirata başlanıldığı zaman görmüştüm Tantavi’yi. Tamamlanmasından sonra ilk kez gördüm. Çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Vali Toprak’ın toplantıyı burada yapmasının tercih edilmesi de iyi bir düşünce. Çünkü çok rahat bir yer.

Herkes herkesi görür.

Toplantının ana konusunu Vali beyin Konya da görevde bulunduğu bir yılın değerlendirmesi oluşturdu.

Önce, bir yıl içerisinde yapılan çalışma gezilerinden derlenen bir slayt gösteri izledik. Sonra da Vali Toprak’ın ağzından Konya’yı dinledik.

Vali’nin konuşma tarzından Sabah 08.00, akşam 17.00 arasındaki zaman diliminde bir masaya sıkışmadığını anlıyorsunuz.

Yani mesaici biri değil. Beden dili çok sıcak ve rahat.

Elindeki cep telefonunu göstererek herkesin en kısa zamanda kendisine ulaşacağını ifade eden de birisi.

Bir yılda Konya’nın tüm ilçeleri ve mahalleleri hakkında gezerek bilgi sahibi olmuş. Sanayileri, tarihi ve turistik yerlerini, devam eden projeleri duyarak değil, yerinde görerek kanaat sahibi olmuş.

Konya’yı ve Konyalıyı yakından tanımış.

Bürokratik işlerden haz almıyor. Çakarlı araç kullananlar dahil gösteriş içinde olanları ise “ Biz devlet adamları hizmet odaklı olmayız ” sözleriyle eleştiriyor.

Bu konuda tavizsiz olduğunu açık açık söyledi.

Tarım arazilerinin sulanması için alternatif kaynaklardan su temini için bir çalışma olacağını paylaştı.

Çevre yolu, Şehir Hastanesi gibi devam eden büyük projelerde tıkanma yaşanmaması için ilgili Bakanlıklarla diyaloğun üst düzeyde olduğunu aktardı.

Hep sahada olmayı arzulayan Valimizi keyifle dinledik. Masaya sıkışanlara da sahanın idareciye verdiği artıları örnekleriyle anlatarak mesaj verdiğine şahit olduk.

Açık açık sorular sorduk. Net cevaplar aldık.

Sıkılmadan, takılmadan bir program oldu.

‘Ben diyen bir Vali olmadığı’ izlenimini edindik.  Cüneyit Orhan Toprak kamu kurum ve kuruluşlarını sık sık denetlemesiyle farkını fark ettirmeye çalışıyor.

Hakkari Valiliği’nden Konya ya gelişi öncesi “Dağların Başkentinden Selçuklu’nun Başkentine geldik” diyerek Konya da görev almasının ayrıcalığı mesajını vermişti.

Allah’ım yolunu açık eder inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi