“Farklılıklarımızla daha güzeliz”

“Farklılıklarımızla daha güzeliz”
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Dünya Engeliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda farklılıkların engel olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyledi. Solak, engelli vatandaşlara sadece bir gün değil, tüm yaşamları...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Dünya Engeliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda farklılıkların engel olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyledi. Solak, engelli vatandaşlara sadece bir gün değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Engelli vatandaşlar için son yıllarda devrim niteliğinde projeler gerçekleştirildiğini ifade eden Solak, engelli bireylerin de artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuştuğunu ifade etti.

Engelli bireylerin toplumların renkli değerleri olduğunu belirten Nafiz Solak, "Bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görebilir ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle soluyabilirsek, aramızdaki tüm engelleri aşarız. Önemli olan pencerenin ardındaki dünyayı da, engelsiz yaşayanların dünyasına eş değer hale getirebilmektir. Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor.” dedi.

softexen.com