Fatih Karça hayatını kaybetti

Fatih Karça hayatını kaybetti
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, geçtiğimiz hafta içerisinde hayata gözlerini yumdu. Hayatını eğitime, spora ve ziraat odasına adayan Ömer Fatih Karça, 65 yaşında vefat etti. Karça'nın cenazesi Perşembe günü...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, geçtiğimiz hafta içerisinde hayata gözlerini yumdu. Hayatını eğitime, spora ve ziraat odasına adayan Ömer Fatih Karça, 65 yaşında vefat etti. Karça'nın cenazesi Perşembe günü Başhüyük mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından çok sayıda seveni ve yakının katılımı ile defnedildi.

Sarayönü Ziraat Odası'nın çeyrek asırlık başkanı Ömer Fatih Karça, yaşamını yitirdi. Hayatını kaybetmeden bir kaç gün önce rahatsızlanan Ömer Fatih Karça, şikayetlerinin artmasının ardından Çarşamba gecesi hastaneye kaldırıldı. Sarayönü Devlet Hastanesi'nde durumu değerlendirilen Ömer Fatih Karça, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Perşembe günü sabah saatlerinde hayatını kaybeden Fatih Karça'nın cenazesi öğleden sonra Başhüyük mahallesine götürüldü. Karça'nın cenazesi ikindi namazının ardından kaldırıldı. Helalliği alınan merhum Fatih Karça'nın cenazesi Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Başhüyük mezarlığına götürülerek defnedildi. Kabristan çıkışında Karça'nın yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kozan, İş Adamı ve Eski Belediye Başkanı Mehmet Güney, Başhekim Dr. Ahmet Solak, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, SYDV Müdürü Ahmet Turan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, Üniversite Öğretim Görevlileri, muhtarlar, ziraat odası başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler, sevenleri ve yakınları katıldı.

Eğitim, spor ve ziraata adanmış bir ömür

1953 Başhüyük doğumlu olan Fatih Karça, çok başarılı bir eğitim hayatının ardından Tıp Fakültesi okumasına rağmen özel sebeplerden dolayı doktorluğu bıraktı. Daha sonra çeşitli spor dallarına yönelen Karça, uzak doğu sporları ve atletizmin bazı dalları ile ilgilendi. İlgilendiği spor dalları ile ilgili antrenörlükte yapan Karça, birçok sporcu yetiştirdi. Maddi durumu yerinde olmayan, geleceğini parlak gördüğü öğrencilere bire bir dersler verdi. O öğrencilerin eğitim hayatıyla bire bir ilgilenerek önemli başarılar elde etmelerini sağladı.

1992'de yüzüne bakılmaz durumda olan Sarayönü Ziraat Odası'nın başkanı seçilen Fatih Karça, bir dönem aktif olarak siyasetle de ilgilendi. 26 yıllık Ziraat Odası Başkanlığı döneminde, enkaz olarak devraldığı ziraat odasını, zaman içerisinde ilçenin gözde kurumlarından biri haline getirdi. Disiplinli ve taviz vermez iş anlayışıyla kimi çiftçilerin tepkisini çekse de birçok çiftçi tarafından sevildiği için girdiği her seçimden galip çıkarak yıllarca görevinde kaldı.

Projelerin destekçisi oldu

Ziraat Odası bünyesinde birçok hizmete imza attı. İlçede yapılan birçok projeyi maddi ve manevi olarak destekledi. Birçok projenin hayata geçmesinde başrol oynadı. Birçok kurum ve kuruluşa maddi destek sağladığı gibi ilçede eğitimin en büyük destekçilerinden bir tanesi oldu. Yardım için kendisine ulaşan hiçbir eğitimciyi geri çevirmedi. Son dönemde ilçede at yarışları geleneğini yeniden canlandırdı. Bir dönem Ziraat Odası'nın olduğu gibi enkaza dönüşen Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'da Fatih Karça'ya verildi. Ziraat Odası bünyesinde Tarım Danışmanlığı ve Laboratuvar hizmetlerini verdi. Karça, beraberinde birçok başarı hikayesi ile hayata veda etti.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum Ömer Fatih Karça'ya Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.