Faturalar kabardı!

Faturalar kabardı!
Konya'da kış ayının gelmesiyle faturalar da kabarmaya başladı. Yüksek gelen ve vatandaşın bütçesini zorlayan su ve elektrik faturalarına, kirasına ve mutfak masraflarına bir de doğalgaz faturası eklendi.Bu ay havaların soğumasıyla...

Konya'da kış ayının gelmesiyle faturalar da kabarmaya başladı. Yüksek gelen ve vatandaşın bütçesini zorlayan su ve elektrik faturalarına, kirasına ve mutfak masraflarına bir de doğalgaz faturası eklendi.

Bu ay havaların soğumasıyla Konya genelinde çoğu vatandaşa ilk doğalgaz faturası geldi. Faturadaki yüksek meblağlar gözden kaçmadı. Şehirde soğuk havanın etkisini tam olarak göstermemesine rağmen, düşük seviyede ortalama 20-25 gün yakılan doğalgazın vatandaşa faturası 250 TL civarında oldu. Çoğu vatandaş, kışı tam anlamıyla yaşamadan gelen yüksek doğalgaz faturasına tepki gösterdi.

Yine çoğu vatandaş, “İlk ayda fatura böyle kabarık geldiyse, kim bilir kış ayının ortasında ne kadar gelir?” sorusunu sormaya başladı. Geçim şartlarının her geçen gün zorlaştığı ve hayat şartlarının da ağırlaştığı bir dönemde vatandaş yüksek fatura ödeyerek ekonomik olarak büyük bir çıkmaza girdiğini söylüyor.

Konya'da sadece doğalgaz faturası değil, elektrik ve su faturası da yüksek geliyor. Konya'da bu aylarda bir evin 3 fatura bedeli, ortalama 450 ile 500 TL'yi buluyor. Asgari ücretin 2 bin 300 TL olduğu bir dönemde Konya'da en ucuz ev kirasının ise 900 ile bin TL civarında olduğu biliniyor. Asgari ücret ile geçimini sağlayan bir ailenin aylık maaşının yarısından fazlası ev kirası, elektrik, su ve doğalgaz faturasına gidiyor.

360 total security lisans satın al