Fener alayı coşkusu

Fener alayı coşkusu
Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tarafından, üç ayların başlangıcı nedeniyle ilçe çarşısında Şivlilik ve Fener Alayı programı düzenledi. Programa, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere halkın ilgisi yoğun oldu....

Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tarafından, üç ayların başlangıcı nedeniyle ilçe çarşısında Şivlilik ve Fener Alayı programı düzenledi. Programa, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere halkın ilgisi yoğun oldu. Çarşı merkezinde toplanan yaklaşık bin kişi, istasyon meydanına kadar yürüdükten sonra fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı. Fener alayı, ilçede renkli görüntülere neden oldu.

Üç ayların başlangıcı münasebetiyle Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tarafından şivlilik ve fener alayı düzenlendi. Programa halkın ilgisi yoğun oldu. Programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Çiftçi de katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan arayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, şivlilik ve fener alayının çok güzel bir gelenek olduğunu söyledi.

Çocuklarımıza geleneklerimizi öğretmeliyiz

Çocukların üç ayların gelişini böyle güzel bir etkinlikle kutladığını vurgulayan Başkan Solak, “Bizim yapmamız gereken fiziki belediyeciliğin yanında çocuklarımıza da gelenek ve göreneklerimizi anlatmak, onlara mübarek aylara girdiğimizi hatırlatmak olacaktır. Çocuklarımıza Şivlilik konusunda cömert davranalım. Bu mübarek saatte tüm ümmetin çocukları için de dua edelim.” dedi.

Geleneksel hale getireceğiz

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde toplanan halk, istasyon meydanına kadar yürüdükten sonra fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı. İkramların da olduğu programda insanlar uzun süre ayrılmadı.

Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, program ile ilgili yaptığı konuşmada, "Yıllardır gıpta ile Konya'da izlediğimiz bu etkinliğin artık Sarayönü'nde de yapılması konusunda bir karar aldık. Beklediğimizden çok daha fazla bir katılım vardı. İlk defa olması münasebetiyle biraz hazırlıksız yakalandık. Bundan sonraki yıllarda inşallah daha organize ve daha güzel, dolu dolu programlarla şivlilik ve fener alayını geleneksel halde kutlayacağız. Ben teşkilatım adına katım tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Birliğimizin daim olmasını diliyorum.