Fener alayı düzenlendi

Fener alayı düzenlendi
Sarayönü Belediyesi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle Anadolu Meydanı ve Ladik Çarşı Camii önünde Fener Alayı etkinliği düzenlendi.Anadolu Meydanında gerçekleştirilen program, İlçe Müftüsü Şevket...

Sarayönü Belediyesi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle Anadolu Meydanı ve Ladik Çarşı Camii önünde Fener Alayı etkinliği düzenlendi.

Anadolu Meydanında gerçekleştirilen program, İlçe Müftüsü Şevket Karaca tarafından dünyada zulüm gören mazlum Müslümanlar için dua edilmesiyle başladı. Çocukların fener alayı heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Bizim yapmamız gereken şehirleri inşa ettiğimiz kadar çocuklarımıza da gelenek ve göreneklerimizi anlatmak. Onlara mübarek aylara girdiğimizi hatırlatmak olacaktır. İlçemizin üç ayları bayram havasında, Fener Alayıyla ve devam eden gününde de şivlilikle karşılamaları üç ayların gerçekten rahmet ve bereket ayı oluşuna da güzel bir vesiledir.” diye konuştu.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Müftüsü Şevket Karaca, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı. 7’den 70’e yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, yanan fenerler güzel görüntüler oluşturdu. Etkinliğin sonunda çocuklara şivlilik ikram edildi.