Finalde 3 şans

Finalde 3 şans
Bölgesel Amatör Lig’de yeni statü üzerine çalışma yapan Türkiye Futbol Federasyonu, yeni statüyü belirledi.Bölgesel Amatör Lig’de yeni statü üzerine çalışma yapan Türkiye Futbol Federasyonu, yeni statüyü belirledi. TFF...

Bölgesel Amatör Lig’de yeni statü üzerine çalışma yapan Türkiye Futbol Federasyonu, yeni statüyü belirledi.

Bölgesel Amatör Lig’de yeni statü üzerine çalışma yapan Türkiye Futbol Federasyonu, yeni statüyü belirledi. TFF Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan yaptığı açıklama ile Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2018-2019 sezonunda uygulanacak statüyü açıkladı.

Adnan Ersan yaptığı açıklamada Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de bu sezon 11 grubun olacağını ve play off maçlarının 3 kademeli olarak oynanacağını söyledi. Play-Off 1.kademesini anlatan Adnan Ersan, “11 Grup 1'sinden kura sonucunda 8 takım kendi arasında maç yapacak. 3 takım ise bay geçecek.Böylece 1.Kademe maçları sonunda 4 takım 3.Lige yükselecek. Elenen 4 takım ile bay geçen 3 takım olmak üzere 7 takım 2.Kademe maçlarına kalacak” dedi. 2.kademe maçlarında ise “1.Kademe maçlarında kaybeden 4 takım ile bay geçen 3 takım olmak üzere 7 takım arasında eşleşerek maç yapacak” diyen Adnan Ersan, “1 takım bay geçecek. Kazanan 3 takım 3.Lige yükselecek. Kaybeden 3 takım ile bay geçen 1 takım olmak üzere 4 takım 3.Kademe maçlarına kalacak” sözlerini kullandı. Play-off 3.kademe maçlarında; 2.kademe maçlarını kaybeden 3 takım ile bay geçen 1 takımın karşı karşıya geleceğini belirten Adnan Ersan kazanan takımların Spor Toto 3.Lig’e çıkacağını söyledi. Yeni statü ile 11grup şampiyonundan 9 takım 3.Lig’e yükselecek 2 takım ise Bölgesel Amatör Lig’de devam edecek.