Fırtına yolları kapattı

Fırtına yolları kapattı
Geçtiğimiz hafta başı Konya’da etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.Pazar günü akşamüstü başlayan ve Pazartesi, Salı günü de etkili...

Geçtiğimiz hafta başı Konya’da etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Pazar günü akşamüstü başlayan ve Pazartesi, Salı günü de etkili olan kar yağışı Sarayönü’nün diğer bölgelerle ulaşımını sağlayan yolları ulaşıma kapattı. Özellikle Gelemiş Mevkiinde  etkili olan kar fırtınası nedeniyle Konya yolunda çok sayıda kaza meydana geldi. Yolda kaza yapan araçlar nedeniyle uzun süre yol kapalı kaldı. Birçok araçta Konya yolunda mahsur kaldı.

Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolunda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karayolları ve trafik ekipleri, kazalar ve yolda kalan araçlara müdahale edilmesi için aralıksız bir çalışma yürüttü.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan araçların olduğu Konya-Afyonkarahisar kara yolu da şehir merkezi istikametinden itibaren ulaşıma da kapatıldı. Bölge trafik ekipleri tarafından Afyonkarahisar istikametinden gelen araçlar da Ladik altı Mevkiinde bekletildi.

Karayolları ekiplerinin yaptığı kar küreme ve tuzlama çalışmasının ardından yollar yeniden trafiğe açıldı. Salı günü öğleden sonra hava şartlarının normale dönmesinin ardından trafik rahatladı.