Fitrelerinizi Ramazan ayı öncesi yatırabilirsiniz

Fitrelerinizi Ramazan ayı öncesi yatırabilirsiniz
Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası; insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip...

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası; insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

2023 Ramazan Ayı için fitre miktarı 70 TL olarak belirlendi. Kadınhanı İlçe Müftüsü ve Sarayönü İlçe Müftü Vekili Mustafa Fatih Yar, Ramazan ayı için belirlenen fitre miktarlarının bu yıl yaşamış olduğumuz deprem felaketi nedeni ile olağanüstü şartlardan ötürü Ramazan Ayı’ndan önce yatırılabileceğini belirtti.

Mustafa Fatih Yar

Fitrelerin deprem mağdurları için Ramazan ayı öncesinde de yatırılabileceğini belirten Müftü Yar; “Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı 70 lira olarak belirlendi. Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Her bir vatandaşımız, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir.

İçerisinden geçmekte olduğumuz olağanüstü koşullar açısından fıtır sadakası Ramazan ayı öncesinde de yatırılabilir. Fıtır sadakasının Hanefi mezhebinde Ramazan ayından öncede yatırılması caizdir. Rabbim bu zor günlerimizde vatanımızı doğal afetlerden ve tüm kem gözlerden korusun. Allah’ın izniyle bu zor günleri de geride bırakacağız İnşallah.” şeklinde konuştu.

Etiketler :