Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı

  • Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı 0

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 1. güç ünitesinde, reaktör basınç kabına temsili nükleer yakıt demetlerinin yüklendiğini belirtti.

  • Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı 1

    Bakan Bayraktar, bu önemli aşamanın, Akkuyu NGS’yi adım adım işletmeye hazırlamak açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı. Toplamda 163 adet temsili nükleer yakıt demetinin, uzman ekipler tarafından 5 gün boyunca kesintisiz bir şekilde reaktör basınç kabına yerleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, Nükleer Düzenleme Kurumu gözetiminde, uluslararası güvenlik standartlarına uygun bir biçimde gerçekleştirilen bu operasyonla tesisin çeşitli sistemleri test edildi.

  • Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı 2

    Temsili yakıt yüklemesi tamamlandığında, reaktörün üst ekipmanlarının montajına geçileceği ve bu süreçten sonra reaktör tesisinin soğuk ve sıcak testlerinin yapılacağı belirtildi. Bakan Bayraktar, yıl sonuna kadar santralin ilk elektrik üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, nükleer enerjiyi Türkiye’nin enerji kaynakları arasında önemli bir yere oturtacaklarını ifade etti. Ayrıca, Sinop ve Trakya'da yeni santrallerin yanı sıra küçük modüler reaktörlerin de üretim planları arasında yer aldığını vurguladı.

  • Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı 3

  • Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk yakıt yüklendi: Türkiye nükleer enerjiye adım attı 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.