Fotoğraf yarışması için son gün uyarısı

Fotoğraf yarışması için son gün uyarısı
Sarayönü Belediyesi tarafından 2’ncisi gerçekleştirilen ödüllü ulusal fotoğraf yarışmasında sona gelindi. İlçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla tertip edilen yarışma 31 Ekim 2018 tarihinde...

Sarayönü Belediyesi tarafından 2’ncisi gerçekleştirilen ödüllü ulusal fotoğraf yarışmasında sona gelindi. İlçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla tertip edilen yarışma 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Konya’nın seçkin ilçelerinden biri olan Sarayönü’nün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasından birçok olumlu sonuç elde ettiklerini kaydeden Başkan Solak, ilçenin tanıtımı ve fotoğraf arşivi için iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Sarayönü’nün tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler bakımından oldukça müstesna bir konuma sahip olduğunu anlatan Solak, “ilçemiz başta bağlı olduğu Konya olmak üzere, ülkemizin diğer bölgelerinin kültürel zenginlikleri arasında kendi değerleri ile temsil edilmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri bakımından müstesna bir yapıya sahip olan Sarayönü ilçemiz, özgün değerleriyle Anadolu’nun kültürel zenginlikleri arasında yer edinmiştir. Minyatür bir Anadolu konumunda olan ilçemizde, Çerkesler, Yörükler, Karaçay Türkleri, Tatarlar, Kürtler, Türkmenler, Bulgaristan ve Yunanistan göçmenleri bir arada huzur içerisinde yaşamaktadır." dedi.

Yarışmanın tek kategoride gerçekleştirileceği öğrenildi. Her katılımcı yarışmaya en fazla 20 fotoğrafla katılabilecek. Yarışmaya belediye personeli ve yarışma organizasyonu komisyonu, jüri üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacak. Fotoğraflar DVD veya flash bellek ile posta veya elden teslim edilecek.

Yarışmada birinci olana 3 bin 500 lira, ikinci olana 2 bin 500 lira, üçüncü olana bin 500 lira ödül verilecek. Ayrıca üç kişiye 750’şer lira mansiyon ödülü verilecek. Son başvuru tarihi 15 Ekim 2018 olarak belirlendi. Son başvuru tarihinin ardından seçici kurul değerlendirmesi yapılarak sonuçlar internet üzerinden açıklanacak. Sergi, gösteri ve ödül töreni 24 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.