FOTOĞRAF YARIŞMASINDA SÜRE UZATILDI

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA SÜRE UZATILDI
Sarayönü Belediyesi, “Komşuluk ve Mahalle” temasıyla, geçmişte sağlam temeller üzerine kurulu olan komşuluk kavramını, fotoğrafı vesile kılarak gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, aidiyet duygularının gelişmesi...

Sarayönü Belediyesi, “Komşuluk ve Mahalle” temasıyla, geçmişte sağlam temeller üzerine kurulu olan komşuluk kavramını, fotoğrafı vesile kılarak gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, aidiyet duygularının gelişmesi bilincinin yerleşmesi amacıyla 3’ncü geleneksel ödüllü ulusal fotoğraf yarışması devam ediyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle Konya’nın seçkin ilçeleri arasında yer alan Sarayönü ilçemizin tanıtımına ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlamak; fotoğraf sanatçılarının gözünden ilçemizin kültürel, doğal ve tarihsel güzelliklerine dikkat çekmek istedik. Sarayönü Belediyesi olarak bu yarışma ile değerli fotoğraf tutkunlarını komşuluk kültürünün yaşatılması açısından komşuluk kültürünün fotoğraf noktasında ele alınması, öte yandan fotoğraf sanatını ve sanatçılarını desteklemek açısından çok önemsiyoruz.” dedi.

Yarışmanın tek kategoride gerçekleştirileceği öğrenilirken, her katılımcı yarışmaya en fazla 5 fotoğrafla katılabilecek. Yarışmaya belediye personeli ve yarışma organizasyonu komisyonu, jüri üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacak. Fotoğraflar DVD veya flash bellek ile posta veya elden teslim edilecek.

Yarışmada birinci olana 3 bin 500 lira, ikinci olana 2 bin 500 lira, üçüncü olana bin 500 lira ödül verilecek. Ayrıca üç kişiye 750’şer lira mansiyon ödülü verilecek.

Sarayönü Belediyesi’nden yapılan açıklamada yarışmaya son katılım tarihinin 30 Kasım 2020’ye kadar uzatıldığı bildirildi. Son başvuru tarihinin ardından seçici kurul değerlendirmesi yapılarak sonuçlar internet üzerinden açıklanacak. Sergi, gösteri ve ödül töreni Sarayönü Belediyesi’nin belirleyeceği bir tarihte gerçekleştirilecek.