Gazanfer Akçin hayatını kaybetti

Gazanfer Akçin hayatını kaybetti
Sarayönü’nde bir dönemin önemli siyasi aktörlerinden, gazetemizin köşe yazarı, Tarım-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Gazanfer Akçin, geçtiğimiz hafta içerisinde hayata veda etti.Yaklaşık bir yıldır yakalandığı akciğer...

Sarayönü’nde bir dönemin önemli siyasi aktörlerinden, gazetemizin köşe yazarı, Tarım-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Gazanfer Akçin, geçtiğimiz hafta içerisinde hayata veda etti.

Yaklaşık bir yıldır yakalandığı akciğer kanserine karşı mücadele veren Gazanfer Akçin, geçtiğimiz hafta içerisinde verdiği yaşam mücadelesini kaybederek sevenlerini yasa boğdu. Tedavi gördüğü Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayata gözlerini yuman Gazanfer Akçin’in cenazesi Salı günü kaldırıldı. İkindi namazı öncesinde Merkez Çarşı Camii’ne getirilen Akçin’in cenaze namazı, ikindi namazına müteakip olarak kılındı.

Çarşı Camii İmam Hatibi Kasım Kılıç’ın kıldırdığı cenaze namazına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, eski belediye başkanlarından Mehmet Güney, Ali Özmen, Hasan Demirpolat, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, SP İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, Gözlü Tarım İşletmesi Müdürü Yüksel Akçay, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Ali Odabaşı, Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, İlçe Tarım Eski Müdürü Mehmet Karlı, Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, Kuşçular Derneği Başkanı Bahattin Canabay, Kızılay Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Gözlü Tarım İşletmesi ve Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü çalışanları ve mesai arkadaşları ile çok sayıda seveni ve yakını katıldı.

Cenaze namazının ardından helallik alınmasıyla birlikte Doğu İstasyon mahallesi mezarlığına götürülen Gazanfer Akçin’in cenazesi kabrine defnedildi. Kabristan çıkışında taziyeler kabul edildi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum Gazanfer Akçin’e Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.

Gazanfer Akçin kimdir?

Sarayönü’nde 1950 yılında dünyaya gelen Gazanfer Akçin, Gözlü Tarım İşletmesi’nde uzun yıllar hizmet verdi. 1987-1988 yılları arasında Tarım-İş Sendikası’nın Genel Başkanlığı görevini yürüten Akçin, bir dönem Milliyetçi Hareket Parti İlçe Başkanlığı görevin de yürüttü. Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski MKYK üyelerinden olan Akçin, uzun yıllar gazetemizde de köşe yazarlığı yaparak ülke siyaseti ile ilgili konuları gündeme taşıdı. Çetrefilli Demokrasi isimli kitabıda bulunan Akçin, evli ve iki çocuk babasıydı.