Gazi ortaokulu öğrencisinden büyük başarı

Gazi ortaokulu öğrencisinden büyük başarı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye geneli ortaokulların 7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik “Suyun Değeri” konulu...

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye geneli ortaokulların 7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik “Suyun Değeri” konulu Resim ve Kompozisyon yarışmasında Gazi Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerinden Ravza Yücetaş il birincisi oldu.

Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı’nda (UNCED) yapılmıştı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaktadır.

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2021 yılının teması “Suyun Değeri”dir.

Kompozisyonunu var olan su kaynaklarının değerinin bilinmemesi halinde gelecekte olabilecekleri düşünerek yazdığını ifade eden Ravza Yücetaş, suyun gelecek nesillere bırakmamız gereken en kıymetli emanet olduğunu söyledi.

Suyun, toprak ve hava ile birlikte yaşamın temel kaynaklarından olduğunu ifade eden Okul Müdürü Halim Tuncer su kaynaklarının sınırlı  olmasına dikkat çekerek öğrencilerinin suyun önemini hissettirmek amacıyla yarışmaya dikkat çektiklerini ve resim dalında da yarışmaya katıldıklarını ifade etti.

22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmada Ravza Yücetaş’a ödülünü DSİ 4.Bölge Müdürlüğü yetkilileri takdim etti.