Gazze'de engelleri kaldır

Gazze'de engelleri kaldır
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için tekerlekli sandalye kampanyası başlattı.İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, İsrail ablukası sebebiyle...

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için tekerlekli sandalye kampanyası başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında büyük bir çöküş yaşandığını söyledi.

Öztürkçü yaptığı açıklamada, "Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı. İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze’ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze’deki insani krizi derinleştiren en büyük neden." dedi.

Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını anlatan Öztürkçü, "Gazze’ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz. İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar." şeklinde konuştu.

Başlatılan tekerlekli sandalye kampanyasına hanımlar komisyonu tarafından hazırlanarak satılan gıda ürünleriyle destek olmaya çalıştıklarını kaydeden Öztürkçü, şunları söyledi: "Gazze’de saldırılar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyamıza destek olabilirsiniz. 1500 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilirsiniz."