Gece iş, gündüz istirahat

Gece iş, gündüz istirahat
Sarayönü Belediyesi; Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatini geceye kaydırdı.Başta beden gücü gerektiren işler olmak üzere Sarayönü Belediyesi'nde...

Sarayönü Belediyesi; Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatini geceye kaydırdı.

Başta beden gücü gerektiren işler olmak üzere Sarayönü Belediyesi'nde çalışan işçilerin, sıcaklara denk gelen Ramazan Ayı'nda daha rahat çalışabilmeleri için mesai saati sahur sonrasına kaydırıldı. Sahur'dan sonra çalışmaya başlayacak işçiler öğle saatlerinde mesailerini tamamlayacak. Bazı işçiler ise iftar ile sahur arasında çalışacak.

Belediye işçilerinin Ramazan Ayı içerisinde oruç ibadetini yapmak isteyen işçilerin bu ibadetlerini rahat yerine getirebilmeleri için böyle bir uygulama başlattıklarını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak; uygulamanın çalışanların iş performansını olumlu etkileyeceğini düşündüklerini belirterek, "Bunaltıcı sıcaklarda hem oruç tutup hem çalışmak bir hayli zor. Belediye olarak hem çalışanlarımızın sağlığını hem de vatandaşa verilen hizmeti düşünmek zorundayız. Belediye olarak gece çalışmanın daha iyi olacağını düşündük. Çalışanlarımızın da böyle bir talebi vardı zaten. Yapılan yeni mesai düzenlemesi ile sıcakların etkili olduğu saatleri işçilerimiz dinlenerek geçirecek" dedi.